لنز مناسب عکاسی پرتره ، بهترین لنز های عکاسی پرتره

لنز مناسب عکاسی پرتره را بشناسید

لنز مناسب عکاسی پرتره، می تواند از دیدِ یک نفر 35 میلی متر و از نظر شخصِ دیگری کاملا بر ضد این عددِ با لنز واید و غیر طبیعی باشد. در هر صورت این نیازِ شماست که لنزتان را برای ثبتِ یک عکسِ دلخواه تعیین می کند.
شاید شما در حالِ ساختِ پوستر یک فیلمِ کمدی هستید، دوست دارید کمی نمک به چهره شخصیت اول فیلم در کاور اضافه کنید، پس احتمالا می روید سراغِ غیر نرمال ترین لنز با فاصله کانونی کم که به گردی صورت حالتِ تخم مرغی بدهد.
شاید عکسِ پرسنلی می گیرید پس قطعا بهترین گزینه لنز 85 میلی متر است. شاید هم یک عکاسِ پرتره هنری هستید که قصدِ گرفتنِ یک عکسِ معمولی با لنز مناسب عکاسی پرتره را دارید.
در هر صورت باید با خیلی چیز ها آشنا شوید و بهترین راهش هم خواندن یک مقاله به زبانِ ساده با موضوع لنز عکاسی پرتره است.

تاریخچه ای کوتاه درباره لنز مناسب عکاسی پرتره

شروعِ قرنِ نوزدهم

عهدِ منسوخ شدنِ تابلو های پرتره‌ و عصرِ اولین عکاسی های پرتره با ناشرینِ معروفی مانند لوئی داگر در قرن نوزدهم بود.
آن ها از دوربین ‌های داگرئو تایپ (Daguerreotype)  و کالو تایپ (Calotype) استفاده می ‌کردند تا پرتره ‌هایی با کوآلیتی نسبتا خوب و بالا و شارپنس قابلِ قبول ایجاد کنند.
تا پیش از این اگر کسی قصدِ ایجاد یک تصویرِ پرتره از خودش را داشت باید ساعت ها و روز ها مقابلِ یک نقاش می نشست تا چهره اش را نقاشی کند. پیدایش بهترین لنز های عکاسی پرتره، هم در زمان  صرفه جویی کرد هم این که هزینه تمام شده را تا حدِ باور نکردنی پائین می آورد.

میانه قرن نوزدهم

پیشرفت کلیِ تکنولوژی در دورانِ میانه این قرنِ سرنوشت ساز، ماحصلش تاثیر بر روی آینده عکاسی هم بود و چه چیزی از این بهتر؟
در این دوره از دوربین ‌های خودکار و لنز های پرتره به شکلِ بهینه تر استفاده شد. این تغییرات به عکاس امکانِ مدیریت عمق میدان و نور بندی بهتر را می ‌داد و دستش را برای ثبت عکس هایی با جزئیات بیشتر باز می گذاشت.

قرن بیستم

رسما با وقوعِ انقلابِ دیجیتال و با تولد دوربین‌ های دیجیتالی و نرم‌ افزار های ویرایشِ تصویر، عکاسی پرتره به دنیای جدیدی قدم گذاشت. این تکنولوژی ‌ها هم، به عکاس ها امکانات بیشتری داد و عملکرد و قابلیت‌ های پرتره‌ ها را تغییر داد.

حالا چه خبر

الان تکامل در خلقِ بهترین لنز های عکاسی پرتره، این شاخه را به عنوان یک هنر اصیل و حتی معنیِ زندگیِ بسیاری از عکاسان و هنرمندان قرار داده است.
از تکنیک ‌های متنوعِ نور پردازی گرفته تا استفاده از دوربین‌ های حرفه‌ ای و لنز های مخلتف، همگی به خلقِ تصاویری با نهایتِ کیفیت و البته معنا داری بیشتر رسانده است.

اولین لنز مناسب عکاسی پرتره کدام بود؟

حالا دیگر برای انتخابِ دقیق ترین لنز های عکاسی پرتره، محدودیتِ برند یا قیمتی نداریم؛ اما اولین لنز‌ مناسب عکاسی پرتره به صورت دست ‌ساز و ساده بود.
در دورانِ نخستین عهدِ عکاسی، از لنز های منعکس‌ کننده تازه آن هم با آناتومیِ نه چندان پیچیده برای عکاسی پرتره استفاده می ‌شد.
این لنز ها به عنوانِ لنز های اصلی در دوربین ‌های داگرئو تایپ و کالو تیپ به کار می‌رفتند.
از آن زمان به مرور، لنز ‌های پرتره هر روزه روز تکامل بیشتری پیدا کردند و امکانات افسانه ای تری را برای یک هنرمند فراهم کردند.
حالا، عکاسان از لنز های اختصاصی پرتره با ویژگی ‌های خاص برای ایجادِ تصاویر با عمقِ میدان کم و پس ‌زمینه تار استفاده می‌ کنند.

فاصله کانونی مناسب عکاسی پرتره

معرفی چند لنز مناسب عکاسی پرتره

دیگر نوبتی هم باشد، وقتِ عبور از مباحثِ آکادمیک و رسیدن به سر فصل های عملیست یعنی آشنایی با بهترین لنز ها برای عکاسی پرتره.

نقشِ فاصله کانونی در عکاسی پرتره

اولین چیزی که باید قبل از انتخاب لنز بدانید، درکِ معنایِ فاصله کانونی است.
focal length یا فاصله کانونی در عکاسی، همان میدان دیدِ ما است. یعنی این که مشخص کنیم می خواهیم از فضایِ محیطِ فعلی چه میزانش در داخلِ عکسِ نهایی ما ثبت بشود.
مقیاس اندازه گیری فاصله کانونی (میلی متر) است. فاصله کانونی هر چه بیشتر باشد، لنزِ دوربین تله تر است (مثلا لنز 135 میلی متر) و فضای محدود تری برای ثبت شدن در عکس داریم.
هر چه focal length کمتر باشد، لنز ما واید تر است و فضا بیشتر است مثلِ لنز 35 میلی متر.
در انتخاب لنز مناسب عکاسی پرتره، لنزِ زیرِ 50 میلی متر توصیه نمی شود مگر در شرایط خاص که ابتدای مقاله گفتیم. در این وضعیت، فاصله بینِ چشم ها،  بینی و گوش ها به شکلی پارودی گونه و خنده داری ثبت می شود که اصلا نتیجه دلخواهمان در حالتِ عادی نیست.

عالی ترین لنز مناسب عکاسی پرتره کدام است؟

اگر بخواهیم از بینِ دریایی از برند ها یک لنز با قیمتِ نسبتاً مناسب و البته کاراییِ مطلوب پیشنهاد بدهیم، هیچ جوره نمی توانیم از  لنز 85 میلی متر سیگما چشم پوشی کنیم.
اول از همه عددِ این فاصله کانونی است که که بهترین و استاندارد ترین است، دوم هم این که سیگما سعی کرده با این لنز یک شارپنس نرم و دقیق به همراهِ کیفیتی خیره کننده را ارائه بدهد.
الحق و الانصاف هم کارش حرف نداشته و به معنایِ واقعیِ کلمه سیگما بوده طوری که نا خودآگاه چهره مجسمه های کاکاسنگی را در ذهن تداعی می کند.
پس یادتان باشد عالی ترین فاصله کانونی در لنز مناسب عکاسی پرتره، 85 میلی متر است.

بهترین لنز تله فوتو کدام است؟

و باز هم باید سراغِ برند سیگما برویم. لنز تله فوتو SIGMA 135mm f/1.8 art در دسته کاندیدای بهترین لنز تله برای عکاسی قرار می گیرد. زاویه دید بسیار محدود و بسته ای دارد، پس برای عکاسی در طبیعت یکی از ایده آل ترین انتخاب هاست.
چون این لنز بسیار بسته است و اگر بخواهیم زیاد از حد برای عکاسی پرتره به سوژه نزدیک بشویم، اصلا نباید انتظارِ ثبتِ یک شاهکار هنری را داشته باشیم، پس با این لنز میتوانیم پرنده ها را در آسمان شکار کنیم یا از یک شیر درنده از فاصله زیاد یک عکس بی نظیر ثبت کنیم

با لنز ماکرو، خاص عکاسی کنید

استفاده از لنز ماکرو هم یکی از آن ایده آل های خواستنی است که می تواند تاثیرِ چشم ها در عکس را دو چندان کند.
همان طور که می دانید چشم ها آئینه روح هستند و اگر در نقطه طلایی شکارِ عکاس شوند، آنچه در قلبتان جریان دارد را به درستی به مخاطب انتقال می دهند.
اگر بخواهیم یک لنز ماکرو همه فن حریف و درست و درمان برای عکاسی پرتره پیشنهاد بدهیم، باید بریم سر وقتِ tamron sp 90mm macro.
شاید ندانید ولی تامرون هم از آن دست برند هایی است که عکاسان حسابی تعصبش را می کشند سال هاست با کیفیت و قیمت مقرون به صرفه اش قدرت نمایی می کند.

گران ترین لنز مناسب عکاسی پرتره هم داریم؟

لنزِ Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II از آن گران قیمت های فضایی است که اگر پولِ ددی و لطفِ مامی نباشد احتمالا از پسِ خریدش بر نمیایید.
علاوه بر قیمتش، متاسفانه وزنِ زیادی هم دارد. لنز 200/70 احتمالا بخاطرِ یک چیز است که چنین گران و کیمیا شده و آن هم مزیتِ زوم است.
این لنزِ خاص معمولا در عکاسی های ورزشی، خبری، عروسی استفاده می شود و یکی از کاربرد هایش هم در عکاسی پرتره است.
اما به شکلِ کلی می توان گفت که با هزینه ای که برای خرید این لنز می کنید می توانید 2 یا 3 لنز در برند های دیگر و صد البته کیفیت مناسب و ایده آل خریداری کنید و در نهایت هم یک پولی گوشه جیبتان برای روز مبادا سیو می شود.
در ضمن این نکته را هم فراموش نکنید که برای خرید لنز 200/70، به سراغِ سیگما و تامرون نروید و حتما متناسب با برندِ دوربین خودتان لنز را تهیه کنید. شاید تنها جایی که سیگما و تامبرون به کار نمی آیند در انتخاب این نوعِ خاص از لنز است.

چرا باید در عکاسی پرتره دیافراگم باز باشد؟

شاید بهتر باشد مقاله عمق میدان در عکاسی را بخوانید که در آن به شکلِ کامل و مبسوط این داستان را با مثال های سینمایی توضیح دادیم.
به شکلِ خلاصه باید بگوئیم که هر چه دیافراگم ما باز تر باشد، عمق میدان کمتر می شود، پس زمینه بوکه تر می شود و از همه مهم تر بیشترین توجه بر روی سوژه اصلی جلب می شود. پس ما برای داشتنِ یک بک گراندِ مات و محو نیاز به باز بودنِ حد اکثری دیافراگم داریم.

در آخر به نظر شما بهترین برند برای لنز مناسب عکاسی پرتره کدام است؟

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *