ویدیو مارکتینگ ، بازاریابی ویدیویی

با ویدیو مارکتینگ، کسب و کار خود را نجات دهید!

ویدیو مارکتینگ بیشتر از آن چه که فکرش را بکنید در زندگیِ روزمره ما نفوذ کرده است. از انواعِ محتوا های سرگرم کننده و کاملا به دور از فضای آموزشی گرفته، تا فیلم هایی که ساعت ها به معرفی یک محصول می پردازند و خودشان را در چشمِ ما فرو می کنند.
همه و همه این ها جزء جدایی ناپذیرِ ساعاتِ روز شبِ ماست و از قضا ارقامِ عجیب و غریبی را هم به خود اختصاص می دهند. اما بازاریابی ویدیویی، این استراتژیِ دو سر برد و معجزه آسا، چگونه می تواند یک بیزنس را از مرگِ حتمی نجات بدهد؟

با تعریفِ ویدیو مارکتینگ آشنا شوید

ویدیو مارکتینگ تعریفِ عجیب و پیچیده ای ندارد. زمانی که شما از  قدرتِ جذابیتِ بصریِ فیلم ها و کلیپ ها برای تبلیغ و مارکتینگِ برندِ خود استفاده می کنید، بازاریابی ویدیویی انجام داده اید.
یعنی به تمامِ پروسه سناریو نویسی، انتخاب بازیگر، ضبط با دوربین فیلمبرداری، مونتاژ و تدوین، به اشتراک گذاری در فضا های مختلف و در نهایت بازخورد گرفتن از مخاطب از طریقِ آنالیزِ تعدادِ بازدید و لایک، ویدیو مارکتینگ می گویند.

چرا باید بازاریابی ویدیویی را چاشنی بیزنس ها کرد؟

به نظرتان چرا در 7 سال گذشته، این شیوه از مارکتینگ، تمامِ بازار را به تسخیر خود درآورده و تبدیل به مُنجیِ کسب و کار ها شده؟ پاسخ اش واضح است؛ اینترنت! در حقیقت بجز چند قبیله آدم خوار در حوالیِ جنگل های برزیل، تقریباً تمامِ مردم دنیا به اینترنت به عنوانِ یک حقِ طبیعی دسترسی دارند.
اما حالا دیگر این دسترسی، صرفا محضِ شوخی و سرگرمی به کار نمی رود و از آن برای رشد و کسب و کار ها استفاده می شود. پس طبیعی است که در چنین بستری، هر روز و هر ساعت محتوا های خلاقانه بیشتری تولید بشود و رقبای قدرتمند تری در میدان سبز بشوند. وقتی طبقِ آمار ادعا می کنند که هر یک از ما در سال 2022، 16 ساعت در هفته را، صرفِ دیدنِ محتوا های ویدیویی کرده ایم، یعنی بیشتر از آن چه تصور می شود باید روی قدرتِ مدیا و رسانه حساب باز کرد و از نمدش کلاهی برای خودمان بسازیم. اما چگونه؟

تاثیراتِ ویدیو مارکتینگ بر ذهنِ مشتری

صد ها بار گفته ایم و برای صد و یکمین بار تکرار می کنیم که مخاطبِ امروزی، حال و حوصله خواندن ندارد.
البته این جای تاسف است و همین باعث شده که سرانه مطالعه در بعضی کشور از جمله ایران، به دو دقیقه در روز افول کند.
اما در هر حال، چیزی که به این بی حوصلگی دامن می زند و ما هم باید طبقِ سلیقه مشتری پیش برویم، تولیدِ محتوا های ویدیویی و حتی گاهاً پر زرق و برق است.
سالِ 2016  میانگینِ مشاهده ویدیو 25% بوده و حالا که تقریباً در آستانه سالِ 2023 هستیم این نرخ به 85% رسیده است. این یعنی هر لحظه اشتیاق و تمایلِ کاربران به مشاهده محتوا هایی از جنس ویدیو بیشتر می شود و شما هم باید برند و کسب و کارِ خود را از همین راه تبلیغ کنید.
در بازاریابی ویدیویی که امروز شاهدِ آن هستیم، می بینیم که مثلِ گذشته نیاز به سرمایه گذاری های عظیم و خرجِ پول های هنگفت نیست. حالا دیگر صرفا با یک دوربین با کیفیت و یک ایده بکر و جدید در نحوه ارائه مطالب، می توانید ویدیو مارکیتگِ مخصوصِ کسب و کارِ خودتان را درست کنید.
هر چند پیشنهاد می دهیم که اگر تجربه کافی در زمینه سناریو نویسی و ایده پردازی برای ساختِ ویدیو های بازاریابی را ندارید، صفر تا صدِ کار را به مجموعه های حرفه ای ساختِ تیزر و ویدیو مارکتینگ بسپارید و خودتان را از چالش های تهیه تیمِ فیلمبرداری و نویسندگی راحت کنید. اتفاقا اکستون استودیو، یکی از همان مجموعه هایی است که می توانید در این مسیر به توانایی هایش اعتماد کنید.

4 نمونه از بهترین انواعِ بازاریابی ویدیویی

ویدیو های آموزشی

از نامش پیداست. شما به مخاطب، مرحله به مرحله یاد می دهید که چطور باید بهترین استفاده را از محصول یا خدمتِ شما داشته باشد. مثلا اگر یک سایتِ فروشِ لپ تاپ دارید، می توانید یک محتوایِ ویدیویی از نحوه نصب و راه اندازی ویندوزِ یکی از برند های لپ تاپ را آموزش بدهید.

فیلم های مصاحبه محور

همیشه افرادِ پیشتازی که زودتر از شما در زمینه کسب و کارتان به موفقیت رسیده اند، وجود دارند. شما می توانید در قالبِ فیلم های مستند یا مصاحبه محور، با افرادی که جایگاه و موقعیت اجتماعی بالایی دارند به جلبِ اعتمادِ مشتری بپردازید. مثلا اگر استارتاپِ اجاره آنلاینِ ماشین دارید، می توانید از داوران شتاب دهنده و اساتیدِ حمایت کننده کسب و کار های نوپا استفاده کنید.

کلیپ های توضیحی

در این روش شما به سادگی رو به رویِ دوربین می استید و از مزایایِ رقابتیِ برندِ خود با سایرِ برند های دیگر حرف می زنید. در حقیقت شما در حالِ توضیحِ این مطلب به مشتری هستید که چرا لازم است این محصول یا خدمتِ شما را در سبدِ خریدش قرار بدهد.

فیلم های تبلیغاتیِ محض

از این جا به بعد شما دیگر واردِ سناریو نویسی حرفه ای می شوید و نمی توانید کار را به تنهایی پیش ببرید. در حقیقت شما بی پرده، بدونِ لفافه و حاشیه رفتن، در حالِ تبلیغِ برند و کسب و کارِ خود هستید.
ویدیو های تبلیغاتی معمولا بهتر است یک شعارِ آهنگینِ همیشگی داشته باشند و هر چه کوتاه تر ساخته شوند، مخاطب بیشتر از دیدنش احساسِ خوشایندی می کند.

چرا باید ویدیو مارکتینگ را دوست داشته باشیم؟

هیچ وقت قدرتِ رسانه را دست کم نگیرید. مدیا، همان مجرایی است که به وسیله آن یک نفر می تواند تا عرش محبوب بشود و یک نفرِ دیگر به خاکِ ذلت بیوفتد و نفرت انگیز جلوه بکند.
پس وقتی مدیا چنین قدرتِ ترسناکی دارد، بهتر است از آن به بهترین شکلِ ممکن برای مشهور کردنِ کسب و کارِ خود استفاده کنیم.
در حقیقت به نفعمان است که ویدیو مارکتینگ را دوست داشته باشیم نه آن که سر به سرش بگذاریم و از آن بدتر؛ نادیده اش بگیریم! پس یادتان باشد که:

ویدیو مارکتینگ با سئو رابطه مستقیم دارد

شاید سئو در گذشته صرفا همان معنایِ تحت الفظی اش (بهنیه سازی برای موتورهای جستوجو) برای سایت ها اهمیت داشت.
اما همان طور که در چند سالِ اخیر تعریفِ خیلی از چیز ها تغییر کرده (مثلا تعریف سواد که در قدیم صرفا توانایی خواندن و نوشتن بود و حالا به معنایِ تواناییِ ایجادِ تغییر در زندگی است) تعریفِ سئو هم عوض شده است.
حالا سئو سازی به معنایِ رضایت مندیِ کاربر از حضورِ در سایتِ شماست. این که چقدر دستِ پر بر می گردد و تا چه میزان کارش در سایتِ شما راه میوفتد، یعنی سئو سازیِ اصولی. بر اساسِ آمار نشان داده شده است که اگر سایت شما دارایِ محتوای ویدویی باشد، 53% بیشتر از سایرِ وبسایت هایی که در آن ها ویدیو مارکتینگ وجود ندارد، در اولین صفحه سرچ به کاربر نشان داده می شود.

با بازاریابی ویدیویی در ذهنِ مشتری حکاکی می شوید

بازاریابی ویدیویی دقیقا حکمِ یک چکش و میخ را دارد که با ضرباتِ پی در پی، نامِ برندِ شما را در صفحه ذهنِ مخاطب حک می کند.
آدم ها دقیقا همان قدر که از قصه خواندن فراری هستند، عاشقِ قصه شنیدن هستند.
بازاریابی ویدیویی به صورتِ شگفت انگیزی در یک مدتِ کوتاه، تمامِ اطلاعاتِ کلیدی و لازم را به مخاطب می دهد و او هم با جان و دل می شنود و می بیند؛ بدونِ آن که وقتش را با خواندِ مقالاتِ بلند بالا تلف کند و حوصله اش را سر ببرد.
پس در نتیجه از جلبِ اعتماد به وسیله صدا و جذابیت های بصری به وسیله فیلم، به بهترین شکلِ ممکن استفاده کنید.

نقشِ یک موتور محرکه را بازی می کند

شما به وسیله تبلیغاتِ ویدیویی، به مخاطب تلقین می کنید که نیاز به خریداری کالا یا خدمتِ شما را دارد.
هر چند شاید تا پیش از این واقعا در دلش چنین نیازی را احساس نمی کرد، اما حالا به دستِ جادوگری به نامِ محتوای ویدیویی، این نیاز را در خودش حس می کند.
کمی غیر انسانی به نظر می آید؛ نه؟ در هر صورت، این اعجازِ خیره کنندگیِ تبلیغات ویدیویی است و هیچ راهِ فراری از آن وجود ندارد. پس اگر می خواهید کسب و کارتان بقا داشته باشد، باید هم جهت با امواج شنا کنید.

خلاصه مطلب اینکه اگر از ویدیو مارکتینگ برای گسترش نام برندتان استفاده نکنید کلاه کسب و کارتان پس معرکه است. از آنجایی که ما انواع ویدیو مارکتینگ را در این مقاله معرفی کردیم و هر کدام را جداگانه توضیح دادیم پس قبل از شروع، این مقاله اکستون استودیو را با دقت بخوانید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *