بهترین تیزر های تبلیغاتی ، کلیپ های تبلیغاتی خلاقانه ، بهترین تیزرهای تبلیغاتی ایران

بهترین تیزر های تبلیغاتی چگونه ساخته می شوند؟

قبل از آن که درباره ی ویژگی های بهترین تیزرهای تبلیغاتی دنیا صحبت کنیم، بهتر است کمی اطلاعات درباره معنای این واژه و ماهیت این شغلِ پر درآمد به شما بدهیم. واژه Teasing در انگلیسی به صورتِ کلی به معنای اطلاعاتِ ناقص دادن به مشتری است که پایه علمِ مارکتینگ یا بازاریابی، بر اساسِ همین ایده گذاشته شده است.

 واژه تیزر هم در اصل به معنای ستیزه جو و پرخاشگر است اما زمانی که با اصطلاحِ تبلیغاتی ترکیب می شود معنای موردِ انتظارِ ما را به خود می گیرد یعنی؛ اطلاعاتِ تبلیغاتی دادن به مشتری. بهترین تیزرهای تبلیغاتی هم بر اساسِ همین نظریه ساخته شده اند؛ یعنی شما به صورتِ  هوشمندانه و قطره چکانی به مشتری اطلاعات می دهید و او را از جدیدترین خدمت یا کالایی که به بازار عرضه کرده اید مطلع می کنید و حالا به تحریکِ حسِ کنجکاوی در مشتری، دیگر از این مرحله به بعد را به او میسپارید! اگر نمونه تیزر های اکستون استودیو را ببینید این عرایض خواهید شد.

رموزِ ساختِ کلیپ های تبلیغاتی خلاقانه

بهترین تیزر های تبلیغاتی دنیا، همگی یک ویژگیِ مشترک در دلِ خود دارند و آن چیزی نیست جز خلاقیت. این که شما بتوانید محصولتان را در کوتاه ترین زمانِ ممکن اما به شکلِ کوبشی و کنشگرا در ذهنِ بیننده ثبت کنید، یعنی شاخِ غولِ خلاقیت را شکسته اید. مثلا فرض کنید شما صاحبِ یک برندِ صحافی و چاپِ سر رسیدهای تبلیغاتی هستید. 

برای آن که به مخاطب، درجه کیفیت و مقاومتِ محصولتان را القا کنید، نشان می دهید که این سررسید که در آن فرمولِ قدیمیِ تبدیل مس به طلا نوشته شده است، از نسل های گذشته یک خاندان به مرور به دستِ نوه ها و نتیجه ها و ندیده ها می رسد اما بعد از گذشتِ چیزی حدودِ 200 سال همچنان زیباییِ ظاهر، مقاومتِ کاغذ ها و کیفیتِ شیرازه تغییری نکرده است و شبیه به روزِ اول باقی مانده.

بهترین تیزر های تبلیغاتی دنیا سعی می کنند چند مفهوم مهم را به صورتِ یک جا به مخاطب تلقین کنند، از جمله این که، مشتری با دیدنِ این تیزر های جذاب در خود احساسِ نیازِ مبری برای داشتنِ آن محصول یا خدمت می کند؛ از طرفی این تبلیغات به صورتِ پارادوکس گونه ای هم به مشتریان اطلاعات می دهند، هم این آن ها را تشنه محتوا و دانشِ بیشتر درباره آن محصول می کند.

استفاده از دنیایِ انیمیشن ها، راهی برای جذابیتِ تیزرسازی

شرکتِ گوگل با استفاده از هوشِ سازندگانِ بهترین انیمیشن های تبلیغاتی، یک مفهومِ عمیق و کاربردی را به صورتی کاملا کودکانه به مشتریانش القاء کرد. گوگل در این انیمیشنِ تبلیغاتی در ابتدا یک مغازه کوچک را نشان می دهد که مشتریِ خاصی ندارد؛ بعد به سرعت در سمتِ چپِ این مغازه یک هایپرمارکت از آسمان فرو می آید و کلی مشتری رو به رویش صف می کشد، اما مغازه کوچک همچنان بی طرفدار است. 

بعد از چند ثانیه یک فروشگاهِ زنجیره ای در سمتِ راستش از آسمان فرود می آید و دوباره سیلِ مشتری ها به این فروشگاه سرازیر می شود، مغازه قدیمی کوچک که همچنان در حالِ مگس پراکنی است، لپتاپش را در میاورد و دامنه google.com/awexpress را سرچ می کند، حالا او با استفاده از قابلیت های این بخش از گوگل، مغازه اش را به صورتِ یک فروشگاهِ آنلاین در مَپ ثبت می کند و در نهایت به مرور مشتری هایش زیاد می شوند و از رکود خارج می شود.

بر اساسِ رنکینگ های تبلیغاتی، این اثر یکی از بهترین تیزر های تبلیغاتی 2022 محسوب می شود چرا که در عینِ سادگی و کوتاهی، این تیزر از عناصرِ خلقِ جذابیت های هرچند کودکانه غافل نشده است و این پیام را به مخاطب تلقین می کند که اگر خواهانِ بقای کسب و کارِ خود هستید باید آبدیت و به روز باشید.

ایران و چالشِ خلاقیت در ساختِ تیزر تبلیغاتی

اگر یک نگاهی به تیزر های تبلیغاتی 50 سال قبل که در ایران ساخته می شد، بی اندازید کاملا متوجه میزانِ خلاقیت و شادابی که در رساندنِ پیام ها به کار بسته می شد، می شوید.
بخشی از این خلاقیت، مرهونِ ذهن های سیراب و تقویت شده به وسیله سرمایه بخشِ خصوصی بود و بخشی دیگر، عدمِ وجودِ محدودیت در سناریو نویسی، پوششِ بازیگرانِ تبلیغاتی و حتی شعار های این تیزرهای جذاب بود. اما خوشبختانه خالقانِ بهترین تیزر های تبلیغاتی ایران، توانسته اند در سال های اخیر با استفاده از محبوبیت و شهرتِ سلبریتی ها و حتی دوبلورهای مشهور، رگه های جذابیت و گیرایی را به کلیپ های تبلیغاتی خلاقانه خود اضافه کنند. 

برای مثال می توان به تیزرِ تبلیغاتی آب میوه سن ایچ اشاره کرد. 

اگر تبلیغ را کامل دیده باشید متوجه می شوید این کلیپ یکی از بهترین تیزرهای تبلیغاتی حالِ حاضر در ایران است. نوید محمد زاده در این تیزر پشتِ میزِ گریمِ یک برنامه قرار دارد و درحالِ حرف زدن با خودش درونِ آئینه است. او از ابتدای سختی های حرفه اش می گوید و درحالی که با قاطعیت به چشمانِ خودش زل زده زمزمه می کند؛ (یادته پاهات جون نداشت، خسته بودی، داد میکشیدن، بدو بدو؟ ببین همیشه یه عده هستند که داد میزنن ولی تو صداشونو نمی شنوی و …) بعد از این نطقِ غرا او در نهایت به خودش می گوید که (تو فقط با خودت مسابقه میدی) و با نوشیدنِ یک جرعه سن ایچ و گفتنِ شعارِ این داستانِ توست؛ سن ایچ و دیگر هیچ، تیرِ نهایی را به بیننده میزند. هرچند که ما انتظار داشتیم پس از چنین سخنرانی گیرایی ایشان یک شات اسکاچ با یخ بخورند اما با نوشیدنِ یک قُلُپ آب پرتقال، تصوراتِ بیننده را خراب کردند. هر چند نمی شود این تیزر را جزء بهترین تیزرهای تبلیغاتی جهان دانست اما با در نظر گرفتنِ محدودیت های صدا و سیما، بسته بودنِ شرایطِ سناریو نویسی و هزاران دلیلِ دیگر، می توان گفت که توانسته تا حدودِ زیادی از پسِ چالش های ساختِ بهترین کلیپ های خلاقانه بر بیاید.

و در آخر این مقاله ی پر چالش باید بگوییم زیاد به دنبال قاعده و قانون ساخت بهترین تیزر های تبلیغاتی نباشید. هر گلی که به سرتان می زنید از خلاقیت خودتان است. البته یادتان نرود که خلاقیت را باید پرورش داد. یکی از این روش ها دیدن تیزر های تبلیغاتی با سبک های مختلف است.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *