عکاسی سیلوئت ، عکاسی ضد نور ، آموزش عکاسی ضد نور

عکاسی سیلوئت؛ شبح دوست داشتنی دنیای هنر

عکاسی سیلوئت شبیه هیچ کدام از سبک هایی که تا به امروز در این سایت برای شما معرفی کردیم نیست چون یک بُعدی ترین شیوه عکس برداری از اجسام و آدم هاست.
Silhouette به فرانسوی به معنای سایه نما است؛ البته از آن جایی که گاهی معادل سازی واژه به زبان فارسی، کمی معنا را پیچیده می کند، دوست داریم یک تعریف ساده از این سایه نمایِ مرموز به شما ارائه بدهیم.
ببینید! زمانی که شما با قرار دادنِ یک منبعِ نورِ بزرگ در پشتِ سرِ سوژه، سعی می کنید که تنها یک شبحِ سیاه که صرفا شمایلی از انسان یا یک جسمِ بی جان دارد را به تصویر بکشید، در حقیقت عکاسی ضد نور یا همان عکاسی سیلوئت را انجام داده اید.
مثلا وقتی یک دسته نورِ غلیظ به شدت از پنجره به داخلِ اتاق میتابد، شما می توانید پشت به پنجره بایستید و یک جورایی خودتان را مانعِ تابیدنِ نور به داخل بکنید.
حالا اگر در این شرایط عکسی از خودتان بگیرید کاملا متوجه ضدِ نور بودنِ سبکِ عکاسی سیلوئت می شوید.

عکاسی سیلوئت یا ضد نور ، عکاسی سیلوئت پرتره

عکاسی سیلوئت یا ضد نور به دردِ چه کسانی می خورد؟

ما حالا دیگر می دانیم که عکاسی سیلوئت چیست؛ اما به نظرتان این سبک بیشتر میلِ کدام دسته از هنر دوستان را برآورده می کند؟ اگر به تایتلِ مقاله نگاهی انداخته باشید به جواب می رسید؛ درست است، آرتیست های مرموز!
عکاسی ضد نور هیچ اطلاعاتِ دقیقی از سوژه به مخاطب نمی دهد، فضا کاملا شبح زده است و امکان ندارد حالاتِ چهره، خطوطِ صورت، سن و خیلی از جزئیاتِ ظاهریِ دیگر را تشخیص داد در نتیجه راز آلود ترین سبک برای به تصویر کشیدنِ سوژه است.

عکاسی ضد نور با گوشی یا در آتلیه؟

عکاسی سیلوئت، باعث شود صرفا یک نمایِ کلی از اَشکال داشته باشیم و ندانیم چه کسی با چه خصوصیاتی در مقابلِ این منبعِ نورِ بزرگ ایستاده است.
نکته دیگر این است که عکاسی ضد نور در آتلیه، یکی از شناخته نشده ترین ولی در عینِ حال جدید ترین حالاتِ گرفتنِ یک عکسِ خاص است. اگر از تصاویرِ پرسنلی و ژست های کسل کننده عهدِ خیار شور شاهی که گاهاً آتلیه ها پیشنهاد می دهند خسته شده اید و می خواهید حسابی آن بُعدِ مرموزتان را به اطرافیان نشان بدهید، به گرفتنِ یک عکاسی سیلوئت پرتره در آتلیه فکر کنید.
پیشنهاد بدهید که بزرگترین پرژکتورشان را در پشتِ سرِ شما قرار بدهند و سافت باکس ها را در حالتی پائین تر از نیمِ رخِ شما جایگذاری کنند تا نور درست و حسابی ملایم سازی شود (البته در این حالت بیشتر به نظر می رسد که شما به صاحبِ آتلیه، آموزش عکاسی ضد نور داده اید!).

عکاسی ضد نور با موبایل ، عکاسی ضد نور چیست ، عکاسی ضد نور با موبایل

هر چه قدر که رنگِ پس زمینه، کنتراست (تضاد رنگ) بیشتری با سایه سیاهِ شما داشته باشد، فرایندِ عکاسی ضد نور شما بی نقص تر و نتیجه کار حرفه ای تر خواهد بود و تصویرِ سایه ایه نیم رخِ شما با جزئیاتِ بیشتری نشان داده می شود. اما نگران نباشید! اگر به هر دلیلی وقت و پولِ کافی برای سر زدن به آتلیه ها را ندارید، ما به شما روش های گرفتنِ عکاسی ضد نور با موبایل را هم یاد می دهیم.

آموزش عکاسی ضد نور در خانه

عملی کردن ایده عکاسی ضد نور با موبایل های امروزی، ابداً کارِ محالی به نظر نمی سد. فقط باید قبل از هر چیزی، کاملا به این درک و نتیجه برسید که عکاسی سیلوئت، دقیقا معکوسِ زمانی است که شما در حالِ آماده سازیِ نورپردازی محیط برای گرفتنِ یک عکسِ رئال یا مینیمال هستید.

عکاسی ضد نور در خانه ، عکاسی سیلوئت پرتره

چون در عکاسی ضد نور، سوژه پشت به منبعِ نور است در حالی که در سایرِ سبک های دیگر، نور مستقیما به چهره یا سطحِ سوژه می تابد و رنگ ها کاملا زنده و جاندار هستند.
چون در خانه هستید، احتمالِ این که بتوانید یک پرژکتور به عنوانِ منبع نور تهیه کنید، بسیار ضعیف است پس نتیجه می گیریم که کم هزینه ترین راه آموزش عکاسی ضد نور در خانه، استفاده از منابعِ طبیعی نور مثلِ خورشید و بازتاب هایش به محیطِ اطراف است. ایده آل ترین زمان برای ثبت عکاسی ضد نور با موبایل در خانه؛ زمانی است که خورشید در حالِ غروب یا طلوع باشد. البته اگر پنجره خانه در حالتی باشد که به سمتِ دیوار های آجری باز نشود! حالا کافی است که دوربین را در حالتِ ثابتی بر روی سه پایه قرار بدهید، تایمرش را فعال کنید، پشت به نور باستید، یک رخِ عقاب گرفته و در نهایت یک عکاسی ضد نور در خانه را تجربه کنید.

فوت کوزه گری در عکاسی ضد نور چیست؟!

نکته طلایی که باید در آموزش عکاسی ضد نور به آن توجه داشته باشید، رها بودنِ سوژه است. هر چه قدر که اجزای سوژه به هم چسبیده تر باشد و شکلش آنکادر شده تر باشد، شما نتیجه بدتری خواهید گرفت!
البته از این حجمِ بی تعارف بودن شرمنده ایم اما باید حقیقت را هر آن قدر هم که تلخ به زبان آورد. به نظرتان ما برای چه اصرار داریم که به شما تلقین کنیم در عکاسی سیلوئت، حتما رخِ عقاب بگیرید و صرفا صاف مستقیم به دوربین خیره نشوید؟
چون زمانی که شما به صورتِ نیم رخ در مقابلِ منبعِ نور قرار می گیرید؛ تمامِ پستی و بلندی ها بدن، فرمِ لباس و کلاه، جزئیاتِ آشفتگیِ موی سر یا حتی ریش هایتان در صورتِ سفید بودنِ رنگِ پس زمینه و کنتراستِ خوب، مشخص می شود.

پس ترجیح بدهید که یا در حالتِ ایستاده باشید و مثلا چیزی شبیهِ به سیگار برگ را گوشه لبتان روشن کرده و دود کنید تا حسابی حسِ پدر خوانده بودن را به مخاطب القا کنید.
یا آن که در حالِ جنب و جوش و انجامِ یک فعالیتِ بدنی خلاقانه مثلِ پرتابِ توپ یا هر کاری که باعث بشود بدنتان از حالتِ سکون در بیاید باشید.
نکته آخر و مهم در آموزش عکاسی سیلوئت، تنظیمِ حالتِ دوربین است. استفاده از حالتِ پرتره قطعا بی خاصیت ترین نوعِ ممکن در عکاسی سیلوئت است! چرا که پس زمینه را محو و مات می کند و اصلا نمی خواهیم همچین نتیجه داشته باشد.
دوربین را به حالتِ خودکار یا دستی قرار بدهید و اصلا تصور نکنید باید شیوه خاصی را برای تنظیمِ دورربین برای حالتِ ضد نور ابداع کنید.

از آن جایی که اکستون استودیو در زمینه گرفتنِ عکس های آتلیه ایِ حرفه ای فعالیت می کند، پس در نتیجه احتمالا باید از قوی ترین گزینه های شما برای گرفتنِ یک عکسِ سلوئیتِ مرغوب و کراش پسند باشد! با ما در تماس باشید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *