نورپردازی پرتره ، انواع نورپردازی پرتره ، نورپردازی عکاسی پرتره در خانه

نکاتی که باید در نورپردازی پرتره بدانید

نورپردازی پرتره و نام هایش شاید در ابتدا کمی گیج کننده به نظر میرسد. اما قرار نیست صرفا چند اصطلاح را حفظ کنید چون هیچکس نمی خواهد از شما امتحان کتبی بگیرد.
در حقیقت شما با دانستنِ نامِ زاویه هایی که در انواع نورپردازی پرتره وجود دارد، آنقدر آزمون و خطا می کنید تا بهترین عکستان را بگیرید. شما یک عکاسِ واقعی هستید و باید توانائیتان را در عمل نشان بدهید نه در از بر کردنِ چند اصطلاحِ فرنگی.

چرا نورپردازی پرتره را یاد می گیرید؟

نورپردازی عکاسی پرتره در خانه ، انواع نورپردازی در عکاسی پرتره

پرتره از قدیمی ترین و محبوب ترین ژانر های عکاسی محسوب می شود. در حقیقت قدمتِ این سبک به پیش از اختراع دوربین بر می گردد و ما نقاشی های پرتره زیادی را از داوینچی تا رامبراند دیده ایم.
اما در جواب به سوالِ این که چرا باید انواع نورپردازی پرتره را یاد بگیریم باید بگوئیم که نه نور به تنهایی کاربرد دارد و نه سایه ها به تنهایی زیبایی دارند. ما شیوه های مختلف نورپردازی عکاسی پرتره در خانه و استودیو را یاد می گیریم تا به یک میزانِ متعادل و حرفه ای از ترکیبِ سایه و نور بر چهره افراد برسیم.
آدم ها پتاسیل عجیبی در حرف زدن بدونِ استفاده از واژه ها دارند. فقط کافی است به چشم هایشان خیره بشوید و شعری که در خطوط چهره شان پنهان کرده اند را به وسیله اصولی ترین نور پردازی پرتره بیرون بکشید.

درانواع نورپردازی پرتره به چه تجهیزاتی نیاز هست؟

برای آن که بتوانید به یک هارمونی خوب در نورپردازی عکاسی پرتره در خانه برسید، بهتر است لوازم زیر را داشته باشید.

  • بک گراندِ ساده: حالا این می تواند یک پرده کروماکی به هر رنگی باشد اما ما برای پرتره یک پس زمینه تیره را ترجیح می دهیم؛ مثلا طوسی یا سیاه. هرچه بک گراندِ شما ساده تر و باشد و به تیرگی گرایش بیشتری داشته باشد، سایه ها هارمونی لطیف و یک دست تری خواهند داشت.
  • در راهنمای نورپردازی پرتره اکستون استودیو آمده است که شما نیاز به یک فلاش پرتابل و سافت باکس دارید. حالا اگر خواستید کمی خانگی تر کار کنید، می توانید رینگ لایت بگیرید و بجایِ سافت باکس از مقوا یا کیسه سفید برای نرم کردن نور استفاده کنید.
    حتی اگر هیچ کدام از این منابعِ نوری را هم نتوانستید بگیرید، از نعمتِ نورِ خورشید استفاده کنید. این که دیگر خرجی ندارد. فقط کافی است بک گراند را در بهترین موقعیتی که نور از پنجره به داخل می تابد قرار بدهید.
    حالا با تغییر زاویه رُختان، با نور و سایه بازی کنید. به صورتِ کلی استفاده از منبعِ نور طبیعی بهترین روش برای نورپردازی عکاسی پرتره در خانه است.
  • لازم نیست که بگوئیم رفلاکتور و سه پایه رکنِ اساسیِ در این نوع از عکاسی است؟

نورپردازی پرتره و انواعِ محبوبش

حالا دیگر زمانِ عملی کردنِ وعده ما و آموزش انواع نورپردازی در عکاسی پرتره است. بعد از خواندن آموزش هر بخش عکس زیر را نگاه کنید تا کاملا متوجه موضوع بشوید.

نکته کنکوری

قبل از هر چیزی فراموش نکنید که معیارِ ما برای فهمیدنِ این که یک نورپردازی چه نامی دارد و در دسته کدام یک از گونه های نورپردازی پرتره قرار می گیرد، سایه مثلثی شکلی است که زیرِ پره های بینی یا روی گونه سوژه ایجاد می شود.
پس با همین فرمان جلو می رویم تا آموزش را شروع کنیم.

نورپردازی پارامونت

پارامونت به نورپردازی پرتره پروانه ای هم معروف است.
این سبک، سینمایی پسند ترین نوع نورپردازی است که در عکس های پرتره می بینیم. در این شیوه منبعِ نوری به طورِ مستقیم به چهره سوژه نمی تابد بلکه بالایِ سرش قرار دارد.
همین تابشِ فاصله دار باعث می شود یک سایه مثلثی در زیرِ بینی سوژه ایجاد شود. علاوه بر این، ما یک سایه وسیع تر در زیرِ چانه داریم طوری که گاهی تمامِ گریبان را تاریک می کند. مثلا کاورِ فیلمِ mandrake یک مثال از این موردِ خاص از انواع نورپردازی پرتره است.

نورپردازی لوپ

در این شیوه دیگر مثلِ پارامونت، نور از زاویه مستقیم به بالایِ سرِ سوژه نمی تابد بلکه حالا باید چند درجه به سمتِ راست حرکتش بدهیم.
البته حالا شما اگر خواستید می توانید به سمت چپ حرکت بدهید و هیچ محدودیتی نیست. این دیگر بستگی دارد که کدام رُختان از نظرِ شما جذاب تر است.
در لوپ متوجه می شوید که آن سایه مثلثی زیر بینی در جهتِ مخالفِ حرکت می کند و رویِ گونه و قسمتی از خطِ لبخند، یک تاریکیِ لطیفِ خیره کننده ایجاد می شود. دومین کاورِ رسمی فیلم درخشش با همین متد عکاسی شده است.

نورپردازی پرتره رامبراند

در آموزش نورپردازی رامبراند شما باز هم مثل لوپ باید نور را زاویه دار (با زاویه 45 درجه) به سوژه بتابانید.
این نزدیکی هم باز بنا بر سلیقه شخصیتان است و این که دوست دارید نور کدام رخ را روشن تر نشان بدهد. اگر نقاشی های خودنگاره رامبراند هارمنزون را دیده باشید، متوجه می شوید که چرا نانِ این سبک را به او نسبت می دهند.
در این شیوه، چهره ظریف تر به تصویر می کشد و این چیزی است که همه ما دلمان می خواهد.کاور فیلم سکوت بره ها می تواند مثالی برای این نورپردازی باشد.

نورپردازی پرتره ساید

همان طور که از نامش پیداست، ما در این متد فقط با یک بخش از چهره کار داریم پس باید نور را از کنار به نیم رخی که می خواهیم روشن باشد بتابانیم.
حالا در این حالت نتیجه چه به ما نشان می دهد؟ چهره ای که نیمی از آن کاملا روشن است و نیمِ دیگرش در تاریکی مطلق فرو رفته است. مثل آخرین عکس پرتره افشین یداللهی…

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *