فلاش پرتابل هم یکی از ده ها ابزارِ نورپردازی است که از قضا و خوشبختانه بسیار در دسترس ماست.
تا به حال به این فکر کرده اید که اگر اولین لامپ اختراع نمی شد، چه بلایی بر سرِ روزمره زندگی ما می آمد؟
به محضِ شروعِ غروب همه چیز در ظلماتِ مطلق فرو می رفت و شمع و فانوس و مشعل هم احتمالا تنها دارایی های ما برای داشتنِ اندکی روشنایی بود.
همان قدر که اهمیتِ نورِ مصنوعی در زندگیِ روتینِ ما غیر قابلِ انکار است، در مبحثِ عکاسی هم از شاخه های تخصصی محسوب می شود.
اما جایگاهِ فلاش ها در کجا قرار دارد؟ چه انواعی دارند و اصلا چطور استفاده می شوند؟ با اکستون استودیو همراه باشید.
داستان فلاش پرتابل و استودیویِ سیارِ شما
عکاسِ خوب کسی است که بتواند حتی با وجودِ ارزان ترین دوربین هم یک شاهکار هنری خلق کند.
اما همین عکاسِ خوب هم، شاید بتواند با چالشِ گران قیمت نبودنِ دوربین و لنزش کنار بیاید اما دیگر نمی تواند در شرایطی که نور پردازی افتضاحی وجود دارد یک عکسِ سالم بگیرد.
فلاش پرتابل، همان طور که از نامش پیداست، یک وسیله نورپردازیِ قابلِ حمل و سیار است. شاید وقتی اسمِ فلاش به میان بیاید تصور کنید که یعنی باید به دوربین متصل باشند. اما این تصور برای پرتابل ها اشتباه است.
پرتابل در جایی که بهترین زاویه از نظرِ عکاس با سوژه را دارد به صورتِ ایستاده و روی یک پایه جداگانه و مخصوص نصب می شود.
حالا بنا بر موقعیت، شدت و حدودِ تابش تنظیم می شود. اغلب برای لطیف تر شدن و پخش شدگیِ نورِ تابیده از فلاش های پرتابل، از کیت های سافت باکس استفاده می کنند.
چرا باید به فکرِ خریدِ فلاش پرتابل باشیم؟
- اگر روزمره شغلی شما در عکاسی به صورتِ ثابت در یک استودیو با فضایِ بسته سپری می شود، پس قطعا نمی توانید خودتان را به خریدِ یک لامپ صد و آویزان کردنش از سقف راضی کنید.
دقیقا در همین لحظه است که نیازِ به دانستنِ پرسشِ فلاش پرتابل چیست در ذهنتان شکل می گیرد.
استفاده از این ابزار در زمانِ عکاسی تبلیغاتی و پرتره، دیگر حالا بیخیال و از وسیله جایگزین استفاده می کنم و بجایش چراغ قوه روشن می کنم، ندارد!
- شما باید ریمونت کنترل شرایط را دستانتان بگیرید. پرتابل ها هم دقیقا همان وسیله هایی هستند که عاشقِ کنترل شدن اند. شما می توانید به راحتی شدت، اندازه و جهتِ تابشِ نور در این وسیله را مدیریت کنید.
این چیزی نیست که بشود در شرایطِ عادی از هر فلاش و منبع نوری انتظار داشت.
- فلاش پرتابل یک قابلیتِ شگفت انگیز دیگر هم دارد که احتمالا باعث می شود بیش از پیش عاشقش بشوید. این وسیله به شما قدرتی می دهد که بتوانید توناژِ رنگ را تغییر بدهید.
از رنگِ سفید و مهتابی خوشتان نمی آید؟ دوست دارید گرمایِ شن های ساحل را در عکس تداعی کنید؟ یا نه نوری به اندازه شدتِ تابشِ خورشید را نیاز دارید؟
همه این ها خواسته های برحقی است و اصلا قابلِ چشم پوشی نیست. پس پرتابل بگیرید تا هر نیازی که در زمینه نورپردازی داشتید را به راحتی برطرف کند.
- برندِ گودکس در سال های اخیر به نحوی انحصارِ تولید این نوع از فلاش ها را تسخیر کرده است. اگر دوست دارید لذتِ نورپردازیِ سیار را با تمامِ وجود حس کنید، گودکس را در صدرِ لیستِ خود قرار بدهید.
فلاش اکسترنال چیست و چه فرقی با پرتابل و معمولی دارد؟
آدم وقتی واردِ دنیایِ ابزارِ نورپردازی می شود، اگر مطالعه کافی نداشته باشد و گونه ها را نشناسد، فقط گیج تر از قبل از فروشگاه بیرون می آید. در حدی که می گوید کلا بیخیال، از همان فلاش دوربین موبایل استفاده می کنم.
اما دقیقا تعریف از همین جا آغاز می شود. فلاش دوربین یک فلاشِ درونی است که در داخلِ خودِ دوربین و در کنارِ لنز جاسازی شده است. نیازی به شارژ جداگانه ندارند و همزمان با فشردنِ شاتر روشن می شوند.
اما چیزی هست این است قدرتِ کافی برای روشناییِ موردِ نیازِ ما را ندارند و احتمالا نورِ اغراق گونه ای تولید می کنند.
و اما فلاش اکسترنال! همان طور که از نامشان پیداست یک فلاشِ خارجی است که جداگانه خریداری می شوند و روی دوربین نصب می شوند. قدرتِ فلاشِ اکسترنال به مراتب بالا از فلاش های داخلی است و سطحِ وسیع تری را روشن می کنند.
اگر هنوز متوجه نشدید که منظورمان از اکسترنال ها کدام هستند، به یادِ کنفرانس های خبری یا ورزشی بیوفتید که یک نفر با چراغِ بزرگی که مدام بالایِ دوربینش روشن و خاموش می شود، درحالِ شکار کردنِ سوژه و اذیت کردنِ چشمِ فردِ رو به روست.
- حالا که فهمیدیم فلاش اکسترنال دوربین عکاسی چیست، بهتر است بدانید که این گونه نیاز به شارژِ جداگانه دارند.
یعنی باتوجه به تعدادِ شات هایی که در روز می گیرید باید چند ساعت به منبعِ تغذیه متصلش کنید تا باطری اش دوباره جان بگیرد.
- فلاش اکسترنال هم معمولا مثلِ فلاش پرتابل قابلیتِ تنظیمِ شدت نور را دارد.
اما فرقش با پرتابل ها این است که دیگر دستتان را برای جهتِ تابیدنِ دلخواه باز نمی گذارد و فقط از زاویه رو به رو قابلِ تابش است.
- اکسترنال ها به علتِ وزنی که روی دوربین اضافه می کنند، باعثِ ایجادِ خستگی در بلند مدت می شوند.
یک دوربین حرفه ای به خودیِ خود سنگین هست، حالا فکر کنید یک لامپِ بزرگ هم رویِ دوشِ خودش سوار کند. همین سنگینی و خستگی می تواند در کیفیتِ نهاییِ کارِ شما تاثیر بگذارد.
- فلاش های اکسترنال که برای هر دوربین متفاوت است و همین هم باعث می شود قیمتش با توجه به برندِ دوربین شما بالا یا پائین بیاید. اما به صورتِ کلی اکسترنال ها به نسبتِ پرتابل ها ارزان تر هستند.
یعنی شاید شما بتوانید با 900 هزار تومان یک اکسترنالِ قابلِ قبول خریرداری کنید و نیازتان را رفع کنید؛ ولی برای خرید پرتابل ها حداقل باید یک بودجه 12 میلیونی کنار بگذارید.
همانند پرتابل ها، برای خریدِ این فلاش هم مجدداً گودکس را پیشنهاد می دهیم.
حالا نوبت شماست که به سوال ما پاسخ دهید. فلاش شما از مدام نوع از فلاش هاست و به طور کلی شما فلاش پرتابل را پیشنهاد می دهید یا اکسترنال؟