فیلتر پلاریزه ، انواع فیلتر پلاریزه ، بهترین مارک فیلتر پلاریزه

فیلتر پلاریزه یا ضد گلوله نور را بیشتر بشناسید

فیلتر پلاریزه را دوست بدارید چون او بیشتر از شما به فکرِ بالا رفتنِ کیفیتِ عکستان است.
بله! مقاله همین قدر کوبنده در ستایشِ این فیلتر شروع شده است اما دلیلش چیست؟ آیا کمپانی تولید کنندگانِ پلارایزر به ما پول می دهند تا از آن ها تعریف کنیم؟ اصلا نکند همه این ها یک بازی بوده و ما نسخه فارسی زبانِ سایتِ فروش فیلتر های پلارایزر هستیم؟ بیخیال قطعا نه! ما فقط دوست داریم صد در صدِ حقیقتِ چیزی که هست را به شما منتقل کنیم؛ همین و بس.
پس مثلِ همیشه با اکستون استودیو همراه باشید تا جوابِ پرسش های بیشمارتان را بگیرید.

فیلتر پلاریزه چیست؟

فیلتر پلاریزه ، فیلتر پلاریزه چیست

فیلتر همان طور که از نامش پیداست، وسیله ای برای قرار دادن مقابلِ لنز دوربین است تا نا خالصی های نوری را به خودش جذب کند. حالا شاید با خودتان بگوئید با دیجیتالی شدنِ همه چیز، یک عکاس هم می تواند از فیلتر های داخلِ برنامه هایی مثلِ اسنپ چت استفاده کند و نیازی به خریداری فیلتر های فیزیکی نیست.
درست است که خیلی چیز ها دست خوش تغییرات شده اما کارِ بعضی فلیتر ها از جمله پلاریزه، nd و uv هنوز تمام نشده و با قدرت در حالِ ادامه حیات هستند.
پلاریزه وظیفه تغییرِ مسیرِ شکستِ نور را دارد. به این صورت که وقتی در حینِ عکاسی از اجسام براق هستیم و نور اجازه دیده شدنِ واضح جسم را نمی دهند، با استفاده از این فیلتر، انعکاس را از بین ببریم و در نهایت تصویری با حالتِ شفاف و بدون انعکاس ثبت کنیم.

اکستون مثل همیشه درباره همه چیز برایتان صحبت کرده و این بار شما را به خواندن مقاله فیلتر nd دعوت می کند.

فیلتر پلاریزه چگونه عمل می کند؟

حالا که فهمیدیم فیلتر پلاریزه چیست، بهتر بیوگرافی بیشتری از آن بدانیم.
شکستِ نور جزء اولین مباحثی بود که در فیزیکِ خواندیم. این را هم می دانیم که فیلتر ها کارشان دخالت در تغییر مسیر شکستِ نور است. از طرفی همیشه در اطرافِ ما اجسامی وجود داشته اند که به علتِ متریالشان، قابلیتِ انعکاس شدید دارند.
حالا پلاریزه دقیقا در همین نقطه سر و کله اش پیدا می شود به این صورت که:

  • در هنگامِ عکاسی از اجسام براقی مثلِ شیشه، این چالش که بخشی از نور از آن رد می شود و بخشِ دیگرش در زاویه اشتباه به لنز می خورد، حسابی اعصاب خرد کن است.
    چون ما حالا با لنزِ معمولی نمی توانیم چیزی که در پشتِ شیشه است را مشاهده کنیم. این اتفاق در طبیعت هم رخ می دهد و نور اجازه نمی دهد سطحِ زیرینِ آب را در عکس ثبت کنیم و یک شاهکار هنری و با کیفیت خلق کنیم.
    اما وقتی پلاریزه داشته باشیم، دیگر نباید غمِ این موضوع را بخوریم چون این فیلتر استعدادِ این را دارد که توانِ نوری را کاهش بدهد. یعنی تمامِ نور هایی که در زاویه اشتباه به لنز تابیده بودند را خنثی کند و شئ پشتِ آن را با رنگی جذاب و به وضوح نشان بدهد.
    پس فیلتر های پلاریزه از محبوب ترین و کاربردی ترین فیلترها برای عکاسی طبیعت و صد البته اجسامِ براق هستند.

فیلتر پلاریزه و انواعش را بیشتر بشناسید

انواع فیلتر پلاریزه یعنی این که این فیلتر ها در چه اشکالِ هندسی در بازار موجود هستند.
قبل از هر چیز باید بگوئیم که درست است تنوعِ شکلی دارد اما ما در همین ابتدا شکلِ دایره ای آن را به شما پیشنهاد می دهیم.
علتش هم سادگی در چرخش و تغییرِ درجه پلاریزه کردنِ نور است که در دایره ای سریع تر و بی دردرسر از سایرِ اشکال امکان پذیر است.

پلاریزه دایره ای

انواع فیلتر پلاریزه ، فیلتر پلاریزه چیست ، فیلتر پلاریزه دایره ای

هر فیلتر دایره ای باید کاملا متناسب با دهانه لنزِ دوربین شما خریداری شود. پس برای مثال پلاریزه دوربین کنون با دوربین سونی متفاوت است.
پلاریزه های دایره ای از دو شیشه بسیار حساس ساخته شدند که باید حسابی حواستان را در زمانِ بستنش به لنز جمع کنید.
دایره ای ها دو رینگ دارند (یک شیشه عقب و یک شیشه جلو) که با چرخاندنِ رینگِ جلو می توانید زاویه دو شیشه را تغییر بدهید. شما به این علت رینگ را می چرخانید چون هر درجه قابلیتِ مشخصی برای تغییرِ شکستِ نور را دارد.

نکته کنکوری!!!

ممکن است حالا کمی سر در گم شده باشید که اگر بخواهید توانِ نوری را زیاد کنید، آیا لازم است هر بار فیلتر را دربیاوید و به همراهش پدرش را هم دربیاروید؟ (چون گفتیم فیلتر ها خیلی حساس و شکننده اند و نباید زیاد سر به سرشان گذاشت!).
در جواب باید گفت که شما به ازای هر استاپ که توانِ نوری را به وسیله فیلتر پلاریزه کم می کنید، برای برگشتن به حالتِ عادی فقط کافی است سرعتِ شاتر را تغییر بدهید نه این که هر دفعه برای گرفتنِ هر شات باز و بسته اش کنید.
مگر آن که بعد از شات به این نتیجه برسید امروز کلا کارتان با این فیلتر تمام شده و باید بَرش گردانید به جعبه اش.

پلاریزه مستطیلی

بهترین مارک فیلتر پلاریزه ، فیلتر پلاریزه چیست

آدم دلش می سوزد وقتی می خواهد درباره این مستطیلی های بخت برگشته چیزی بنویسد. آخر طفلکی ها اصلا محبوب نیستند.
شاید دلیلش این است که برای نصبشان روی لنز، نیاز به زَلم زیمبو و نگهدارنده فیلتر دارند. اما به صورتِ کلی این ها هم مخلوقات بشر هستند و همان کارِ دایره ای ها را در پولاریزه کردنِ نور می کنند. با این تفاوت که جانِ آدم را به لب می رسانند.
اما حُسنی که مستطیلی ها به نسبتِ دایره ای ها دارند این است که در این نوع شما لزوماً نباید فیلتر متناسب با دهانه لنزتان را خریداری کنید چون در اصل خودشان یک پایه جداگانه دارند که می توانید گشودگی اش را با توجه به هر لنزی که دارید تنظیم کنید. می بینید؟ همیشه سعی کنید از دلِ زشتی ها یک نکته مثبت بیرون بکشید و شروع به دوست داشتنش کنید.

بهترین برند فیلتر پلاریزه کدام است؟

HOYA مهمترین اتفاقی بود که در صنعتِ فیلترسازی رخ داد.
برند هویا بهترین مارک فیلتر پلاریزه است و خوشبختانه تنوعِ قیمتی اش هم به گونه ای هست که بشود که خریداری اش کرد.
اگر بخواهیم یکی از معروف ترین مدل هایش را معرفی کنیم باید به HD cpl_82mm اشاره کنیم.
این مدل از برندِ هویا، یک رینگِ آلومینیومی با شیشه به شدت حساس و باریک دارد. ضدِ خش و ضدِ رطوبت است و به صورتِ کلی به حرفه ای ترین شکلِ ممکن، انعکاس های پلاریزه را حذف می کند.

تا به حال تجربه استفاده از فیلتر های پلاریزه را داشته اید؟ نتیجه اش آن طور که همه حس کردند برای شما هم شگفت انگیز بوده است؟

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *