آموزش عکاسی پانینگ ، عکاسی پنینگ چیست ، تکنیک پانینگ

ساده ترین راه آموزش عکاسی پنینگ

آموزش عکاسی پنینگ جزو سرچ هایی است که معمولا کمتر سمتش می آییم.
اولین دلیلش این است که شاید دقیقا نمی دانیم این تکنیک چیست پس خیلی هم پیگیرش نیستیم. دومین علتش هم این است که شاید این سبک از عکس ها را به صورتِ چشمی بشناسیم و دیده باشیم، اما احتمال می دهیم که بعداً با ادیت های کامپیوتری درست شده باشند و چیزی نباشد که در حینِ عکاسی ثبت شده باشد.
در هر دو حالت، شما هم نیاز دارید با تعریفِ این سبک آشنا شوید، هم این که آموزشِ به ثبت رساندنش را فرا بگیرید. به هر شکل، روی بهترین وب سایتِ ممکن کلیک کرده اید.

قبل از آموزش عکاسی پنینگ؛ با تعریفش آشنا شوید

ما در دنیایی سراسر جنب و جوش و تحرک زندگی می کنیم. یعنی در حقیقت به جز ساختمان ها و تیر های چراغ برق، هیچ چیزی سکونتِ دائمی ندارد.
پنینگ در عکاسی، دقیقا در همین زمان می تواند به کمکِ ما بیاید. شیوه ای که باعث می شود، با کیفیتِ بالا از سوژه ای که در حالِ حرکت است عکس بگیریم اما با پس زمینه ای که محو است و انگار دچارِ کشیدگی در زمان شده است.
حالا نمی خواهیم قضیه را زیادی فیزیک محور کنیم و کریستوفر نولان بازی در بیاوریم اما این ساده ترین تعریف در جوابِ پرسشِ عکاسی پنینگ چیست، است. نقطه اشتراکِ این تکنیک با عکاسی اسپلش در این است که هر دو سعی می کنند حرکتِ یک سوژه در حالِ تکان خورد را در عکس فریز کنند.
اما آموزش عکاسی پنینگ کاری می کند تا ویژگیِ (سرعت) در عکس بیشتر موردِ توجه قرار بگیرد. طوری که شما حس کنید شی یا فردِ مورد نظر با سرعتِ باور نکردنی در حالِ خارج شدن از جوِ زمین است!
این احساس زمانی به شما منتقل می شود که محو بودن و کشیدگیِ پس زمینه نسبت به سوژه را مشاهده می کنید.

آموزش عکاسی پنینگ ، پنینگ در عکاسی

شما هم نیاز به آموزشِ عکاسی پنینگ دارید؟

باید صادقانه پاسخ داد که همه ما نیاز به آموزشِ تخصصی اش نداریم. پنینگ در عکاسی جزء معدود سبک هایی که در شرایطِ خاص موردِ استفاده قرار می گیرد.
مثلا اگر عکاسِ حیاتِ وحش هستید و می خواهید از جنب و جوشِ یک پرنده یا ببر، عکسِ خلاقانه ای بگیرید، قطعا این تکنیک به کمکتان می آید. عکاسانِ ورزشی هم یکی دیگر از افرادی هستند که زیاد هوا خواهِ این ژانر هستند. خصوصا اگر سوژه آن ها درحالِ دویدن باشد.
از طرفی اگر عاشقِ دنیایِ ماشین ها و موتور ها هستید، می توانید سرعتِ دیوانه واری که این ها در حالِ حرکت دارند را با این شیوه خاص در تاریخ ثبت کنید.
خیلی از پوستر های مایکل شوماخر در فرمول یک به هنگامِ مسابقه، با همین تکنیک پانینگ عکاسی شدند. ولی به صورتِ کلی هیچ محدودیت و قانونِ نوشته شده ای برای استفاده کردنِ از این شیوه وجود ندارد. یعنی شما به راحتی حتی می توانید عکاسی پنینگ در خانه یا فروشگاه را هم تجربه کنید.
خب! فکر می کنم حالا دیگر کاملا آماده یاد گیریِ ترفند هایش باشید.

نکاتی که به خلقِ پنینگ در عکاسی کمک می کند

شاید تصور بشود که ما لزوما برای گرفتنِ این نوع از عکس ها، احتیاج به دوربین های حرفه ای مثلِ DSLR داشته باشیم. اما دوربینِ گوشی های امروزی، عموماً طوری مجهز به بازار روانه می شوند که اگر فقط بتوانیم جایِ تنظیمِ شاترش را پیدا کنیم، با همان موبایل هم می شود عکس های قابلِ قبولی گرفت. برای شروع:

اهمیت شاتر در آموزش عکاسی پنینگ

این یک قانونِ عمومی است که می گوید، سوژه شما هر آن قدر که تند تر در حالِ حرکت باشید، به همان میزان هم سرعتِ شاترِ شما باید زیاد تر باشد.
ما مجوریم این کار را انجام بدهیم چرا که دوست نداریم خودِ سوژه هم شبیه به پس زمینه اش، تار و کشیده به نظر برسد.
اصلا اگر این اتفاق بیوفتد که دیگر نامِ عکس پانینگ نیست و اگر بی تعارف بخواهیم بگوئیم شما فقط یک عکسِ بی کیفیت با دستانِ لرزان گرفته اید که انگار یک روح در حالِ رد شدن از وسطِ کادر است.

برای تنظیم شاترِ پنینگ، عدد دقیقی داریم؟

پنینگ یکی از تجربه محور ترین ژانر های عکاسی است. یعنی گاهی باید سرعت شاتر را کلی پائین بیاوریم تا در زمانِ ثبتِ تحرک برای مدتی باز باشد. گاهی هم سوژه آنقدر تند و تیز حرکت می کند که نیاز است به همان اندازه سرعتش را بالا ببریم.

برای تنظیم شاترِ پنینگ، عدد دقیقی داریم؟

پنینگ یکی از تجربه محور ترین ژانر های عکاسی است. یعنی گاهی باید سرعت شاتر را کلی پائین بیاوریم تا در زمانِ ثبتِ تحرک برای مدتی باز باشد. گاهی هم سوژه آنقدر تند و تیز حرکت می کند که نیاز است به همان اندازه سرعتش را بالا ببریم.

  • نکته: قبل از شروع به کار با دوربین های حرفه ای، حتما گزینه اولویتِ شاتر را فعال کنید تا خودتان به راحتی بتوانید تنظیماتش را تغییر بدهید. (مود Tv در دوربین های کنون و S برای نیکون و سایر دوربین ها)
    در غیر این صورت شاتر خودش با همان تنظیمی که به صورتِ دیفالت دارد شروع به عکاسی می کند. این گونه طبیعی است که نتیجه کار چیزی که تصور می کنید از آب در نیاید.
تکنیک پانینگ ، عکاسی پنینگ در خانه

دستانِ شما چه تاثیری در عکس پنینگ می گذارند؟

شما قصد دارید یک عکس با پس زمینه تار بگیرید، پس شاید فکر کنید هر  چه قدر دستانِ شما بیشتر در عکس بلرزد، عکسِ شما پنینگ تر خواهد بود! ولی ما قصد داریم یک تصویر با سوژه شارپ و شفاف ثبت کنیم.
در اجرا کردنِ تکنینگ پانینگ، هر چه سوژه شما واضح تر بیوفتد، یعنی شما در این سبک حرفه ای تر هستید. پس فقط کافیست ئوربین را همزمان با جا به جایی سوژه حرکت دهید. یادتان نرود دقیقا هم راستا با حرکت سوژه.
یعنی اگر دارید از یک اسکیت سوار عکاسی پنینگ انجام می دهید باید در یک نقطه از پیست کمین کنید سرعت شاتر وکادرتان را مشخص کنید؛ حالا که سوژه وارد کادر شد هم راستا با حرکتش دوربین را حرکت دهید و دکمه شاتر را بزنید.

با فوکوس در پنینگ چه باید کرد؟

فوکوس را همه می شناسیم. فوکوس روی یک سوژه ثابت، قطعا با فوکوس روی موجود یا یک شیِ در حالِ حرکت فرق دارد. دو روش هم بیشتر برای تنظیمش وجود ندارد؛ دستی و خودکار.
اگر واقعا فاصله شما از سوژه  به صورتِ حساب شده ای قابلِ تخمین است، بهتر از فوکوسِ دستی استفاده کنید. اما اگر واقعا به صورتِ بداهه در موقعیت قرار گرفته اید و  از طرفی کلا با پنینگ در عکاسی تازه آشنا شدید، از فوکوسِ خودکار بهره بگیرید. 
یادتان نرود آن سوژه ای که رویش فوکوس می کنید و با حرکتش حرکت می کنید جسم واضح عکس شماست و بقیه عناصر کشیدگی را تجربه می کنند.

پنینگ در عکاسی ، پنینگ عکاسی ، عکاسی پنینگ چیست

ختمِ کلام

در تکنینکِ پانینگ هم مثلِ سبکِ اسپلش، حتما گزینه عکاسی پی در پی را فعال کنید تا قدرتِ بیشتری برای انتخابِ بهترین عکس داشته باشید.

اگر شما قرار باشد یک پنینگ حرفه ای بگیرید، چه نکاتِ دیگری را در حینِ انجامِ کار رعایت می کنید؟

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *