آموزش عکاسی در شب ، آموزش عکاسی در شب با گوشی

5 نکته مهم در آموزش عکاسی در شب

آموزش عکاسی در شب، یعنی مُهری بر باطل کردنِ این عقیده که عکس ها صرفا در روشنایی روز زیبا و بی نقص هستند.
خیلی ها تصور می کنند به محضِ غروبِ خورشید، باید دوربین ها را داخلِ کیف بگذارند و تقریبا 12 ساعت صبر کنند تا نور دوباره زمین را فرا بگیرد. اما اگر مثلِ من عاشقِ شب باشید، متوجه می شوید که اتفاقاً این ساعات چقدر پتانسیلِ رویایی و بالایی برای خلقِ یک شاهکار هنری دارند.
اما آموزش عکاسی در شب با گوشی یا دوربین های حرفه ای، دقیقا چه فنونِ خاص و متفاوتی نسبت سایر ساعات روز دارد؟ با شب زدگان اکستون استودیو همراه باشید.

اصلا چرا باید آموزش عکاسی در شب دید؟

شما چرا دوست دارید در روز عکاسی کنید؟ دقیقا به همان دلیل هم هنرمندانی هستند که راز و رمز دار بودنِ تاریکی شب را برای عکاسی ترجیح می دهند.
بحثِ انتخابی بودنِ این ژانر یک مقوله است، اما بحثِ اجباری بودنش یک چیزِ دیگر است. ما گاهی بنا بر تعلل و اتفاقات غیر قابلِ پیشبینی، به ساعتی بر می خوریم که دیگر از گلدن تایمش گذشته  اما هیچ جوره نمی توان از ایده  و سوژه ای که حالا مقابلمان قرار گرفته بگذریم و برای فردا بگذاریمش.
یک عکاسِ خبره باید بتواند تحتِ هر شرایطی سوژه اش را شکار کند. حالا می خواهد 12 ظهر باشد و در میانِ سه تیغِ آفتاب، یا 10 شب باشد و در اوجِ تیرگی هوا.
پس آموزش عکاسی در شب، صرفا به دردِ کسانی که می خواهند عکاسی در شب را به صورتِ داوطلبانه تجربه کنند نیست. بلکه، ما و سوژه گاهی در شرایطی قرار می گیریم که نورِ استانداردی در میانمان نیست و باید هم این عکس را با کیفیت و روشنایی بالا به ثبت برسانیم.  

عکاسی در شب از خیابان ، تنظیمات عکاسی در شب ، آموزش عکاسی در شب

مثلثِ آموزش عکاسی در شب

تنظیماتِ صحیحِ دوربین، تنها راهکارِ قطعی برای گرفتنِ یک عکسِ سالم در تاریکی شب است.
exposure، iso و diaphragm مثلثی است که با تنظیمِ دقیقشان در دوبین، می توان عکس های کهکشانی و راز آلودِ زیادی در شب گرفت.
اکسپوژر، یعنی همان تنظیمِ نور دهی. ایزو هم که درصدِ حساسیتِ سنسورِ دوربین به نور است. درباره دیافراگم هم که زیاد صحبت کرده ایم و می دانیم که به گشودگیِ دریچه برای ورودِ نور به لنز، دیافراگم می گوئیم.
از همین جا مشخص شد که شما برای عکاسی در شب از خیابان یا سایر سوژه ها باید به سراغِ تنظیمِ چه فاکتور هایی بروید.
کاملا پیداست که شما نیاز دارید برای این سبک از عکاسی، به حساسیت و شدتِ نور بیشترین توجه را داشته باشید. البته این مثلثِ طلایی است و در ادامه اِلمان هایی که نیاز به تنظیم و بازبینی دارند را بیشتر تشریح می کنیم.

دوربینی که در آموزش عکاسی در شب نیاز دارید

حقیقت این است که دوربین های حرفه ای همیشه بدونِ حرف و سخن، بهترین نتیجه را به همراه دارند.
پس اگر dslr دارید، سفت بچسبیدش که هیچ دوربینی بهتر از این نوع نمی تواند شما را در گرفتنِ یک عکسِ حرفه ای شبانه کمک کند.
اما از آن جایی که گرفتنِ یک شات، آن قدر اهمیت ندارد که آدم بیشتر از 50 میلیون تومان توی خرج بیوفتد، پس در نتیجه بدونِ دوربین حرفه ای و با گوشی هایی با کیفیتِ متوسطِ رو به بالا هم، می توان همان نیاز را ارضاء کرد پس برای گرفتن یک عکس خوب در شب با گوشی، در دوربینِ موبایلِ خود مثل یک دوربین حرفه ای به دنبالِ تنظیماتِ شاتر باشید.

ثباتِ دوربین همه چیز را تحتِ تاثیر قرار می دهد

تنظیمات عکاسی در شب ، عکاسی در شب از خیابان

در آموزش عکاسی در شب، دوربین باید در شرایطِ ایستا و ساکن قرار بگیرد.
در غیر این صورت حتی یک لرزشِ کوچکِ دستِ شما می تواند مثلِ آوار روی سرِ عکس خراب بشود. پس حتی اگر نتوانستید سه پایه جور کنید، سعی کنید دوربین را به شیِ محکم مثلِ دیوار یا نرده تکیه بدهید.
Manfrotto Pixi Mini یکی از بهترین برند های سه پایه است که هم جثه جمع و جوری دارد و هم این که قیمتِ زیادی را به شما تحمیل نمی کند.

  • اگر به دنبال یک مرجع کامل برای معرفی بهترین سه پایه های تولید محتوا هستید اینجا کلیک کنید.

به درصدِ حساسیتِ نور حساس باشید

Iso یکی از ضلع های آن مثلثِ طلایی است. ایزو در تنظیمات عکاسی در شب، باید در بالاترین حدِ ممکن تنظیم شده باشد(البته تا جایی که عکسمان نویز دار نشود).
ما معمولا نهایت ایزو را روی 800 -1000 در نظر می گیریم؛ در این صورت نویز زیادی در عکسمان مشاهده نمی شود. البته تنظیم ایزو به درجه و جنسِ انواعِ روشنایی هایی که در صحنه وجود دارد هم بستگی دارد.
یعنی اگر حس می کنید تنوع و تعددِ رنگ ها بالاست، درصدِ حساسیتِ رسیدنِ نور به لنز را کاهش بدهید.

چک لیست آموزش عکاسی در شب

اگر تا به اینجا دقیقا متوجه نشدید که باید چه تنظیماتی را تغییر بدهید، پس خلاصه ای از تمامِ آن که چه در عکاسی شبانه نیاز دارید را برای شما لیست می کنیم، البته این ها تنظیماتی برای یک عکسِ شبانه نرمال است، نه آن هایی که با نقاشی نور کشیده می شوند. تنظیماتِ دوربین برای نور های کشیده در شب را در مقاله ای دیگر مفصلاً توضیح دادیم که این جا در حوصله متن نمی گنجند.

خواندن مقاله نقاشی با نور

  • از همان ابتدا تمامِ تصاویر را در فرمتِ raw ذخیره کنید. این گونه در هنگامِ ادیتِ رنگ و نور کاملا دستتان باز است.
  • دریچه دیافراگم را با توجه به سوژه و عمق میدانی که می خواهید در بازترین حالتش بگذارید.
  • تا جایی که محاسباتتان درست از آب در می آید و شدت و تنوعِ رنگ ها اجازه می دهد، سرعتِ شاتر را بالا ببرید ( اگر توانستید، ریموت های کنترل از راهِ دورِ شاتر را فراهم کنید که حتی یک لرزش جزئی هم نداشته باشید).
  • سعی کنید از سه پایه استفاده کنید و اگر نتوانستید فراهمش کنید، حتما آن را در جایی ثابت و بدونِ لرزش تکیه بدهید چون مدت زمان نوردهی به لنز طولانی است، کوچک ترین لرزش هم برای عکستان خطرناک است.

تا به حال تجربه گرفتنِ عکس در شب را داشته اید؟ چه تغییراتی در تنظیماتِ دوربین ایجاد کرده اید تا عکسِ شما حرفه ای باشد؟

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *