موشن گرافیک و دنیایِ دوست داشتنی اش را با هیچ سبکِ دیگری از پویا نمایی نمی توان مقایسه کرد.
علاوه بر آن که موشن گرافیک حرفه ای به شدت می تواند بیزنس شما را متحول کند، ساخت موشن گرافی هم یکی از مشاغلِ نسبتاً تازه وارد اما پر درآمد محسوب می شود.
برای آن که بدانید معنی موشن گرافی چیست، در کجا ها کاربرد دارد، چه نرم افزار هایی نیاز دارد و اصلا تعرفه مشخصی دارد یا نه، این مقاله را در نزدیک ترین فرصتِ ممکن که همین حالا است، مطالعه کنید.
موشن گرافیک چیست؟
موشن گرافیک در حقیقت متحرک سازی تصاویرِ وکتور و کارتونی است.
البته که این پاسخِ کاملی به سوالِ موشن گرافیک چیست، نیست! چرا که موشن، فقط در متحرک سازی تصاویر خلاصه نمی شود، بلکه متن و نمودار دو مکملِ همیشگیِ ساخت موشن گرافیک است.
شاید فکر کنید که مثلا یک انیمیشنِ دو بعدی که هیچ تجملِ چشم گیری ندارد، چطور می تواند کسب و کار شما را به بهترین شکل ممکن معرفی یا تبلیغ کند. جوابش واضح است؛ آدم ها همیشه دوست ندارد با طیِ کردنِ یک راهِ پیچیده به نتیجه برسند و پیام را دریافت کنند.
در نهایت همین سادگیِ ظاهری در این سبک از پویا نمایی، خودش هوشمندانه ترین راه برای انتقال مفاهیم گاهاً سخت است.
مثلا حرف زدن درباره دفاتر حسابداری و ارائه گزارش سالانه یک شرکتِ بزرگ و تشریحِ بدهکاری و بستانکاری حساب ها، قطعا برای همه جذاب و قابلِ درک نیست.
اما با استفاده از ماهیتِ ساده موشن گرافیک و استفاده از نمودار ها و متن های متحرک و خلاصه شده، بهترین نتیجه در جلسات و کنفرانس ها حاصل می شود. طوری که حتی اگر یک نفر از بیرون هم به این گزارشات نگاه کند، تا حدِ قابلِ قبولی در جریانِ همه چیز قرار می گیرد. پس طراحی موشن گرافیک را ابداً دستِ کم نگیرید.
با تاریخچه موشن گرافیک آشنا شوید
آن چیزی را که ما امروز به عنوان موشن گرافیک می شناسیم، قطعا مدیون کتاب های قصه ای هستیم که اولین بار در سال 1800 به صورت مصور برای کودکان طراحی شده بود.
بعد ها کتاب مصورِ ماجرا های تن تن و میلو، با تکیه بر همین شیوه کمیک بوک طور ساخته شد و جز اولین پاسخ ها به سوالِ موشن گرافیک چیست، شد.
ساخت موشن گرافی به صورتِ یک حرفه درآمد زا تقریبا از سال 1960 با خلاقیت های هنرمندی به نام سائول باس، واردِ تیتراژ سازی فیلم های سینمایی شد.
در حقیقت باس به همه فهماند که موشن گرافیک چیست و تا چه اندازه می تواند جذاب باشد. به قدری جذاب که مخاطب احساس نکند باید تیتراژِ فیلم را نادیده بگیرد و طوری به آن نگاه کند که انگار نوعی فیلمِ کوتاه است، نه صرفاً صفحه ای پر از اسامی های کسل کننده و بلند بالا.
ساخت موشن گرافی و 5 مورد از انواع آن
حالا که تا حد زیادی می دانیم موشن گرافیک چیست و از کجا آمده، بهتر است با چند مورد از انواع موشن گرافیک هم آشنا شویم:
پرزنتیشن ها
جز محبوب ترین موشن گرافیک های موجود است.
این سبک در ارائه مطالبِ خلاصه نویسی شده در ویدیو کنفرانس ها به شدت کاربرد دارد. در حقیقت بهترین شیوه برای جلوگیری از چُرت زدنِ دعوت شدگان به یک سخرانی و سمینارِ خسته کننده و خواب آور، استفاده از جذابیت های پرزنتیشن در انتقالِ ساده مفاهیم است.
اینفو موشن ها
خلاصه ترین و شاخه بندی شده ترین اطلاعات درباره یک موضوع پیچیده را، با همین سبک موشن گرافیک می توان به تصویر کشید. مثلا اگر می خواهیم خواصِ دارو های گیاهی را با توجه به طبع هر بدن توضیح بدهیم و بگوئیم چه تاثیراتی بر روح و روانِ بیمار می گذارند، می توانیم از این شیوه برای ارائه اطلاعاتِ آماری و خلاصه نویسی شده استفاده کنیم.
برودکستینگ ها
بیشترین کاربرد این سبک از موشن گرافیک، در استودیو های خبری یا ورزشی است.
اگر در زمینه ساخت موشن گرافی در حوزه اخبار فعالیت می کنید و می خواهید یک موشنِ جذابِ برای ابتدا و میانه برنامه های درست کنید، از این سبک استفاده کنید.
ویدیو موشن ها
این شیوه برای جذاب کردنِ فیلم های مصاحبه گونه که معمولا هیجان و جذابیتِ بصریِ کمی دارند استفاده می شود.
به این صورت که چند تصویر را در مابینِ فیلم ترکیب می کنند تا هم زیباییِ فیلم و هم سرگرم کنندگیِ تصاویر بیشتر شود.
لوگو موشن ها
لوگو موشن به راحتی می توانند آن روی خاص بودنِ برندِ شما را به رخِ رقبایتان بکشد و البته مخاطب را خیره کند.
زمانی که شما از افکت ها و جلوه های بصری برای متحرک سازیِ لوگویِ کسب و کارتان استفاده می کنید، دیگر آن را از حالِ سکون خارج کرده اید و توجه مخاطب را به آرم، نام و شعارِ تبلیغاتی خود جلب می کنید.
در ادامه چند نمونه از بهترین لوگوموشن ها را برایتان گذاشتیم.
برای داشتن یک لوگوموشن حرفه ای می توانید اینجا کلیک کنید. ایران مایند یکی از با سابقه ها در این زمینه است.
3 نرم افزار محبوب ساخت موشن گرافیک
ممکن است علاقه زیادی به هنر پویا نمایی داشته باشید و دلتان بخواهد در این زمینه به خود کفایی برسید.
ما در ادامه 3 نمونه نرم افزار موشن گرافیک را به شما پیشنهاد می دهیم:
Illustrator، نرم افزار ساخت موشن گرافیک
یکی از راحت ترین برنامه ها برای ساخت موشن گرافیک تبلیغاتی، همین نرم افزارِ ایلوستریتور است.
شما می توانید با این رایگان افزار به راحتی شروع به ساخت وکتور های گرافیکی جذاب بکنید و بعد با المان ها و قایلبت های در دسترسِ این برنامه، این دو بعدی های دوست داشتنی را به حرکت در بیاورید.
After Effects، محبوب ترین برنامه موشن گرافی ساز
شما تازه بعد از وارد شدن به این برنامه است که با تمامِ وجود لمس می کنید؛ موشن گرافی یعنی چه!
تقریبا از سالِ انتشار این برنامه (1993)، تا به امروز، کمتر نرم افزاری پیدا شده است که تا این حد در زمینه ساخت موشن گرافیک محبوب واقع شود.
این نرم افزار به کمکِ قابیلت های بی شمار و حرفه ای اش، به راحتی می تواند نیاز های شما در زمینه ساختِ انواع موشن را بر طرف کند. افتر افکت در 99% مواقع، اولین انتخابِ گرافیست های خلاق در زمینه ساخت موشن است.
سینما فوردی، برنامه ساخت موشن گرافیک
هر چند قابلیت های این برنامه آلمانی، در زمینه ساخت پویا نمایی سه بعدی، خدماتِ ارزشمندی ارائه می دهد، اما معمولا سینما فوردی را به کسانی پیشنهاد می دهند که در زمینه ساخت موشن در اوایلِ راه هستند و دوست ندارند با پیچیدگی های افتر افکت سر و کله بزنند. در هر صورت ارزشِ نصب کردن و ساختِ تصاویرِ متحرکِ جذابِ تبلیغاتی را دارد.
قیمت موشن گرافیک چقدر است؟
تعرفه موشن گرافیک کاملا وابسته به انتظاراتِ شما از میزانِ حرفه ای بودنِ کار است.
اگر دوست دارید انیمیشنِ دو بعدی یا سه بعدی شما، به وسیله گوینده و دوبلور های حرفه ای، سناریو جذاب، شعار های میخکوب کننده، صدا گذاری بی نقص و موسیقی اختصاصی ساخته شود، باید برای هر دقیقه اش هزینه ای بالایِ 2 میلیون تومان(در اقتصادی ترین حالتِ ممکن) در نظر بگیرید.
البته موشن های اقتصادی تری هم هستند که می شود با دقیقه ای 700 هزار تومان شما را به نتیجه مطلوب برساند.
در هر صورت قیمت و میزانِ حرفه ای گری در نتیجه نهایی، کاملا به شرکتِ ساختِ این سبک از پویا نمایی که انتخاب می کنید دارد و هیچ هزینه پایه و ثابتی نمی توان برایش در نظر گرفت.
سخنِ پایانی
این روز ها، ساخت تبلیغاتِ رئال و پیدا کردنِ بازیگر هزینه های زیادی را روی دستِ صاحبانِ کسب و کاری که قصدِ تبلیغِ برندشان را دارد می گذارد.
پس یکی از به صرفه ترین راه ها برای کاهش این هزینه ها در تبلیغات، استفاده از قدرت و اثرگذاریِ موشن گرافیک است.
از این که با اکستون استودیو همراه بودید، سپاسگزاریم.