آموزش فیلمبرداری با گوشی ، فیلمبرداری حرفه ای با موبایل

آموزش فیلمبرداری با گوشی نقطه عطف تولید محتوای شماست

آموزش فیلمبرداری با گوشی دیگر بزرگ و کوچک نمی شناسد و فرقی ندارد شما معلم هستید؟ دانش آموز هستید یا مدیر یک شرکت خدماتی؛ بالاخره بهانه ای برای تولید محتوا پیدا می شود.
حالا رمز کار تولید محتوایتان چیست؟ فیلم‌برداری که مهم‌ترین بخش کار است. درواقع اگر فیلم‌برداری خوبی نداشته باشید، دیگر اهمیتی ندارد که چقدر ادیت، صداگذاری، طراحی صحنه و حتی فیلم‌نامه خوبی داشته‌اید.
اگر اشتیاق کار را دارید پس معطل چی هستید؟ تجهیزات لازم را کم‌کم تهیه کنید و کار را شروع کنید.
برای افزایش مهارت نیز به سراغ آموزش فیلم‌برداری با گوشی بروید که ما برای شروع خواندن همین مقاله را پیشنهاد می کنیم که پر از نکات طلایی فیلمبرداری حرفه ای با موبایل است. موافقید نکته به نکته جلو برویم؟

نکات طلایی آموزش فیلمبرداری با گوشی

تجهیزات فیلمبرداری با موبایل ، آموزش فیلمبرداری با موبایل

1. لنز دوربین کثیف، یک اشتباه بزرگ است

پیش از هر کاری برای فیلمبرداری حرفه ای با موبایل لنز دوربین خود را تمیز کنید. چطور توقع ثبت لحظه‌ها را از یک لنز کثیف دارید؟
حتی اگر تجهیزات فیلم‌برداری زیادی بخرید، بازهم با لنز کثیف چیزی نصیبتان نخواهد شد.

2. قابلیت‌های اسلوموشن و فوکوس را یاد بگیرید

استفاده از قابلیت‌های مدرن دوربین موبایل به‌اندازه مهارت‌های تصویربرداری مهم است.
با استفاده از تغییرات فوکوس می‌توانید عمق میدان صحنه را بیشتر کنید. فوکوس میتواند بطور اتوماتیک یا دستی انجام شود. بهتر است برای فیلمبرداری از فوکوس دستی استفاده کنید؛ این یکی از نکات مهم آموزش فیلمبرداری با گوشی است. فوکوس به مخاطب دستور می‌دهد که چه چیزی را بیشتر و واضح تر ببیند.
اسلوموشن یا حالت آهسته هم گاهی مانند یک معجزه زیبایی یک صحنه را دوچندان می‌کند. اسلوموشن به بیننده کمک میکند جزئیات بیشتری از صحنه را ببیند.

3. حرکات دوربین را اساسی یاد بگیرید

شاید نیازی نباشد در ابتدای راه اصطلاحات فیلم‌برداری مثل کلوز آپ و مانند این‌ها را یاد بگیرید ولی لازم است حرکات دوربین را یاد بگیرید.
حرکت دوربین و کنترل لرزش آن به‌ویژه زمانی که نیاز است هنگام فیلم‌برداری راه بروید، بخش مهمی از آموزش فیلم‌برداری با موبایل است.

4. خلاقیت گران است ولی باید آن را خرج کنید

باید به چیزهایی توجه کنید که تابه‌حال در دیدتان نبوده است تا به دنیای خلاقیت وارد شوید.
بخشی از تایم کاری خود را به دیدن و تحلیل ویدیوهای دیگری که سبک و موضوع مشابه با محتوای شما دارند، بپردازید. آن‌ها را تحلیل کنید. آن وقت است که فیلمبرداری حرفه ای با موبایل در مشتتان است.
به سراغ بهترین کارهای موجود بروید. آن‌ها چه تفاوتی با دیگر اثرها دارند؟ خلاقیت آن‌ها چه بوده است؟ از کارهای قبلی یاد بگیرید و ایده فیلم‌برداری با موبایل خود را پخته‌تر کنید.

5. با دیدی متفاوت به دنیا نگاه کنید

مهم نیست با یک دوربین میلیونی در حال فیلم‌برداری هستید یا یک دوربین ساده یا حتی گوشی موبایل.
شما در حال خلق یک اثر هنری هستید. پس باید وارد دنیای هنر شوید. چشمانتان را بازکنید و عمیق‌تر نگاه کنید. آیا رگ برگ‌های یک برگ را دیده‌اید؟ پرزهای روی ان را چطور؟ شما باید یک هنرمند باشید تا یک هنر خلق کنید.
ذهنتان را به روی جزئیات بازکنید و تمرین کنید تا هر بار چیز جدیدتری ببینید. هنرمند بودن یک لطف بزرگ به خودتان است. نه‌فقط برای انجام پروژه‌هایتان بلکه دنیای جدیدی به شما نشان می‌دهد که تابه‌حال ندیده بودید.

هنوز برای فیلمبرداری حرفه ای با موبایل سناریونویسی را شروع نکرده‌اید؟

آموزش فیلمبرداری حرفه ای با گوشی

چطور می‌توانید بدون برنامه‌ریزی و یک سناریو  مناسب محتوای خوبی تهیه کنید؟
به نظر شما اگر ندانید بعد از هر صحنه قرار است چه کنید یا چه بگویید، چه نتیجه‌ای عایدتان خواهد شد؟ حداقل یک طرح ساده داشته باشید تا بدانید قرار است چطور فیلم‌برداری را پیش ببرید. درست است که در شروع کار هستید ولی چه ایرادی دارد مانند حرفه‌ای‌ها کارکنید؟ حالا که کمی بامهارت های موردنیاز برای فیلم‌برداری با موبایل آشنا شدید بهتر است به سراغ وسایل  و ابزارهای موردنیاز برویم.

چک لیست لوازم آموزش فیلمبرداری با موبایل

برای فیلم‌برداری با موبایل تنظیمات گوشی خود را بررسی کنید.

اولین قدم برای آموزش فیلمبردای با گوشی بررسی و اصلاح تنظیمات پیش‌فرض دوربین  گوشی است.
شما می‌توانید با مراجعه به بخش تنظیمات درگوشی‌های اندروید یا IOS، تغییرات موردنظر را ایجاد کنید. در نسخه‌های اندروید می‌توانید پس از باز کردن برنامه دوربین، تنظیمات را اصلاح کنید.
ولی در نسخه‌های IOS ابتدا باید تنظیمات دلخواه را بارگذاری کنید و بعد به سراغ برنامه دوربین گوشی بروید. بهتر است برای شروع یک فیلم برادری حرفه‌ای با موبایل فوکوس و تنظیم نور خودکار گوشی را غیرفعال کنید.
همچنین می‌توانید از برنامه‌های دیگری که برای فیلم‌برداری با موبایل وجود دارند استفاده کنید. QUIK  و  FILMIC PRO دو نرم‌افزار حرفه‌ای برای کسانی اند که به‌تازگی آموزش فیلم‌ برداری با گوشی  را شروع کرده‌اند.

تجهیزات فیلم‌ برداری با موبایل

یکی از موارد مهم در آموزش فیلم‌ برداری با موبایل داشتن تجهیزات خوب است. اگر می‌خواهید در فیلم‌برداری با موبایل حرفه‌ای موفق شوید، بهتر است تا جایی که برایتان ممکن است روی تجهیزات فیلم‌سازی سرمایه‌گذاری کنید. وسایل لازم برای فیلم‌برداری با موبایل به سه گروه ابزارهای نورپردازی، صدا و تجهیزات جانبی تقسیم می‌شوند.

آموزش فیلمبرداری حرفه ای با گوشی ، آموزش فیلمبرداری حرفه ای با موبایل

تجهیزات فیلم‌ برداری با موبایل

در همه پروژه‌های فیلم‌سازی نور نقشی کلیدی را ایفا می‌کند.
برای اینکه فیلم باکیفیت‌تری ضبط کنید نیاز به نور کافی با زاویه مناسب دارید. درواقع اگر به دنبال خلاقیت در فیلم‌برداری با موبایل هستید از نورپردازی و تأثیر معجزه‌آسای آن غافل نشوید. نور محیط می‌تواند به صحنه و جزئیات آن زندگی ببخشد و رنگ‌ها را کند. اگر به‌تازگی آموزش فیلم‌برداری با گوشی را شروع کرده‌اید و مدتی زمان برای خرید تجهیزات نوری نیاز دارید می‌توانید از دو روش زیر استفاده کنید.

1. از فلاش دوربین دیگری استفاده کنید.

 توجه کنید که منظور ما فلاش دوربین دیگری است نه فلاش دوربین خودتان. درواقع بهتر است در نور بسیار کم محیط فیلم‌برداری کنید تا اینکه فلاش دوربین گوشی‌تان را روشن کرده و یک ویدیوی قرون‌وسطایی ضبط کنید.
اما اگر به هر دلیلی هنوز به ابزارهای نورپردازی دسترسی ندارید می‌توانید فلاش یک گوشی دیگر را روشن کرده و در زاویه مناسبی از سوژه نگه‌دارید.

2. نور طبیعی محیط به کمک شما می آید.

اگر بدون ابزارهای نوری قصد فیلم‌برداری با گوشی دارید بهتر است مدتی بعد از طلوع آفتاب یا کمی قبل از غروب خورشید فیلم‌برداری از سوژه خود را انجام دهید. این زمان‌ها که به گلدن تایم معروف هستند بهترین تایم ممکن برای استفاده از نور طبیعی محیط می‌باشند.
در حقیقت برخلاف باور بیشتر مردم وسط روز زمان مناسبی برای فیلم‌برداری نیست و نور شدید و خشن موجود در محیط یک کار ضعیف تحویلتان می‌دهد.
برعکس فیلم‌برداری در گلدن تایم یک اثر هنری خلق می‌کند. حتی چند آثار سینمایی بدون نورپردازی و در ساعات گلدن تایم ضبط‌شده‌اند.

ابزارهای نورپردازی متنوعی در بازار موجود است و شما می‌توانید با در نظر گرفتن بودجه خود یکی از آن‌ها را انتخاب و خریداری کنید.
استفاده از نورهایی که با لامپ‌های LED ساخته‌شده‌اند در فیلم‌برداری حرفه‌ای با موبایل بسیار کمک‌کننده است. شما می‌توانید از باتوم لایت‌ها یا بازوهای ال ای دی برای فیلم‌برداری با موبایل حرفه‌ای استفاده کنید.

 

تجهیزات صدا برای فیلم‌ برداری با گوشی

تجهیزات فیلمبرداری با موبایل ، آموزش فیلمبرداری حرفه ای با موبایل

از دیگر وسایل لازم برای فیلم‌برداری با موبایل میکروفون‌ها هستند. احتمالاً شما هم دیده‌اید که اکثر اینفلوئنسرها یک میکروفون کوچک دارند که گاهی آن را به لباس خود وصل می‌کنند.
اگر در ویدیوهای شما صدا نقش زیادی دارد نیاز به میکروفون دارید. کوچک‌ترین نویز در صدا مخاطب را اذیت می‌کند و تماشای ویدیو شما متوقف می‌شود. پس بنا به نیاز خود یکی از میکروفون‌های خوب بازار را بخرید.

اگر نمی دانید چه تجهیزاتی را برای شروع انتخاب کنید پس نیاز به یک راهنمای جامع دارید. اینجا کلیک کنید… 

تجهیزات جانبی فیلم‌برداری با موبایل

سه‌پایه، لنزهای کیپسی و… تجهیزات جانبی فیلم‌برداری هستند که برحسب اولویت می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید.

چگونه با موبایل فیلم‌برداری کنیم

در آموزش فیلم‌برداری حرفه‌ای با گوشی شما روش صحیح فیلم‌برداری با گوشی را می‌آموزید. همچنین یاد می‌گیرید که برای تولید یک کار حرفه‌ای چه اصول و قواعدی را باید رعایت کنید.
در ادامه مقاله شمارا با تعدادی از این اصول کلیدی آشنا می‌کنیم.

  1. برای خلق یک اثر باکیفیت به‌صورت عمودی فیلم‌برداری کنید.
    برای فیلم‌برداری باید گوشی به‌صورت عمودی نگه‌داشته شود. خصوصا برای اینستاگرام که غوغا می کند. به طور کل اثر گذاری فیلم هایی که عمودی گرفته می شوند بیشتر است.

        2. از سه‌پایه استفاده کنید.
اگر به سراغ آموزش فیلم‌برداری حرفه‌ای با گوشی آمده‌اید و قصد انجام یک پروژه حرفه‌ای با گوشی رادارید، بهتر است از سه‌پایه استفاده کنید. سه‌پایه برای جلوگیری از لرزش‌های دست هنگام فیلم‌برداری با موبایل به کار می‌رود. البته اگر مونوپاد دارید می‌توانید تا زمانی که خرید سه‌پایه از آن استفاده کنید.
همچنین اگر سوژه ثابت است می‌توانید دوربین را در یک مکان ثابت بگذارید. سپس زاویه آن را تنظیم کرده و با وسایلی که در اطرافتان است آن را فیکس کنید.این کار اصلاً اصولی نیست ولی تا زمان خرید سه‌پایه و برای چند روز  کارتان را راه می‌اندازد.

       3. زوم ممنوع. حتی شما دوست عزیز.
اگر به ما بود به شما می‌گفتیم که تصور کنید که گزینه زوم اصلاً وجود ندارد. در 90 درصد مواقع اصلاً به زوم نیازی نیست. درواقع هرچقدر هم که دوربین گوشی شما باکیفیت باشد، بازهم زوم کردن سبب کاهش کیفیت و وضوح فیلم خواهد شد.

      4. استفاده از لنز کیپسی گاهی راه‌انداز است.
اگر نیاز به ضبط تصاویر عریض‌تری دارید از عدسی‌های کیپسی استفاده کنید.

در انتها باید بدانید که مهارت و اشتیاق شرط اول است. گاهی یک فیلم‌بردار بدون هیچ تجهیزاتی و تنها با یک گوشی صحنه‌هایی خلق می‌کند که از ویدیوهایی که با تجهیزات کامل ساخته‌شده‌اند جلو می‌زنند. اگر اشتیاق کار رادارید نگران تجهیزات یا مهارت نباشید. تجهیزات به‌مرور تهیه می‌شوند.

حالا بگویید ببینیم چند تا دوره تابه حال تهیه کرده اید که به دردتان نخورده و نا امید شده اید؟

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *