کرین فیلمبرداری ، کرین فیلمبرداری چیست

با شگفتی های کرین فیلمبرداری آشنا هستید؟

کرین فیلمبرداری یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین تجهیزاتی است که در ساختِ انواعِ محتوا های تصویری(موزیک ویدیو، ولاگ، فیلم عروسی، فیلم سینمایی و …) استفاده می شود.
این وسیله به حدی می تواند کار را جذاب و حرفه ای از آب در بیاورد که گاهی فکر می کنم حتی اگر ایرج ملکی هم در فیلم هایش از آن استفاده می کرد، تا حدِ زیاد می توانست بقیه نقص ها را کاور کند (البته بجز بیانِ بازیگرانش).

کرین فیلمبرداری دقیقا چیست؟

جرثقیل را که دیده اید؟ کرین هم دقیقا شمایلش با این وسیله مو نمی زند (در انگلیسی هم کرین به معنای جرثقیل است).
این وسیله به فیلمبردار کمک می کند تا دوربینش را مثلِ پروانه بالایِ سرِ سوژه بچرخاند، از او دور کند، ناگهانی نزدیک بشود و هر حالتِ دیگری که فکرش را بکنید عملی کند.
قدمتِ استفاده از این وسیله هم چیزی نیست که مثلا به 20 سال قبل برگردد. از سالِ 1911 که سینمایِ صامت رونق گرفت، کارگردانانِ پیشتاز و خلاق، از کرین فیلمبرداری استفاده می کردند.
مثلا آیزنشتاین در سکانسِ پلکانِ ادسا (فیلم رزمناو پوتمکین) برای نشان دادنِ عظمت و گستردگیِ کشتاری که کازاک های روسی انجام داده بودند، از کرین استفاده کرد.

چرا به کرین فلیمبرداری نیاز داریم؟

قیمت کرین فیلمبرداری ، انواع کرین فیلمبرداری

علاوه بر خلقِ صحنه های بکر در یک فیلم و نشان دادنِ وسعتِ یک واقعه (مثلِ تجمعات که نیاز به فیلمبرداری از زاویه های مختلف دارند)، قطعا دلیلِ دیگری هم برای استفاده از کرین هست.
یک فیلمبردار همیشه در حالِ گرفتنِ فیلم عروسی و ضبطِ صحنه  های گُل و بلبل و مسالمت آمیز نیست.
استفاده از کرین دوربین در سکانس های پر خطر، حکمِ بادیگارد برای یک فیلمبردارِ حرفه ای را دارد. او می تواند به راحتی از یک فاصله دور، در قلبِ شرایطِ سختِ فیلم قرار بگیرد و دوربینش را به انفجار، تصادف، شلیک، شمشیر زنی، پرتابِ نیزه و … نزدیک کند.
در صورتی که خودش در پشتِ کرین نشسته و خطری جانش را تهدید نمی کند.
نمی دانیم شاید این نکته کنکوری به نظر برسد ولی لانگ شات، محبوب ترین نما برای کرین دوربین است. یعنی در نما های طولانی و بلند، استفاده از این تجهیز، شاهکار های هنریِ باور نکردنی خلق می کند.

از انواع کرین فیلمبرداری چه می دانید؟

حالا که دیگر می دانید کرین در فیلمبرداری چیست، بهتر نیست با گونه های مختلفش بیشتر آشنا شوید؟
راستی تا فراموش نکردیم بهتر است بگوئیم که کرین فیلمبرداری به طورِ کلی در دو نوع داخلِ بازار پیدا می شود:

  1.  معمولی: غالبا صندلی دار هستند و قابلیتِ کنترل از راهِ دور را دارند.
  2. Jib arm: به بازو متحرک مشهور است و معمولا صندلی ندارد. کنترلش هم گاهی می تواند دستی باشد و گاهی الکترونیکی و از راهِ دور.

کرین شات؛ ساده اما کار راه انداز

کرین در فیلمبرداری چیست ، بهترین کرین فیلمبرداری

اصلا فکر نکنید چون اولین گزینه لیست است و ساده تر از بقیه هم نوعانش است، در نتیجه قابلیت های زیادی هم ندارد.
باید گفت که این مدل پتانسیلِ استفاده در یک فیلمِ سینمایی را هم دارد و تا حدِ قابلِ قبولی، خوب از پسِ چالش ها بر می آید.
ارتفاع شات کرین معمولا بینِ 3 تا 9 متر است. اغلب یک جواستیکِ هشت حالته دارند که بتوان با آن حرکتِ تیلت و پن را همزمان انجام داد.
برای فیلمبردارِ اصلی یک صندلی دارد و اگر خیلی ارزان نباشند برای دستیارِ فیلمبردار هم یک صندلی جداگانه دارد. برند های مرغوبش هم، همگی دارای ریموت کنترل و مانیتور هستند. بازوی شات کرین، مکانیکی است و چرخش هایش چندان باقلوایی و نرم نیست.

تکنو کرین؛ همه فن حریف

انواع کرین فیلمبرداری ، کرین فیلمبرداری چیست ، کرین فیلمبرداری

آن بازویِ ورزیده ی هیدرولیکیِ دخترکُشی که در این نوع کرین ها استفاده شده، باعث می شود حرکت ها روان تر و بدونِ لرزش تر باشند.
همین تفاوت هم باعثِ برتریِ نسبی اش با شات کرین می شود. به صورتِ کلی این نوع، بجز تفاوت در مکانیزمِ بازو هایش که حرکت را سریع تر می کند، فرقِ اساسی و غریبی با کرین شات ها ندارد و از لحاظِ ظاهر و صندلی و مانیتور، مشابه هستند.

کرین تلسکوپی؛ تمامِ آن چه که لازم دارید

مینی کرین فیلمبرداری ، کرین در فیلمبرداری چیست

اگر واقعا قصد دارید تیرِ آخرِ حرفه ای گری را به بدنه صنعتِ محتوای ویدیویی بزنید، ما این نوع را پیشنهاد می دهیم.
در حقیقت تلسکوپی ها، بهترین کرین فیلمبرداری محسوب می شوند. از لوازمِ جانبی اش گرفته تا عدمِ محدودیتش در انواعِ چرخش، باعث می شود که سلطانِ قلب های فیلمبردارنِ حرفه ای باشد.

قیمت کرین فیلمبرداری چقدر است؟

هر چند خنده دار و بیهوده است که در شرایطِ ناپایدارِ اقتصادیِ فعلی، بخواهیم یک عددِ دقیق و قطعی برای قیمت کرین فیلمبرداری اعلام کنیم.
ما پس از ساعت ها جست و جو و ریختنِ عرقِ جبین در پشتِ لپ تاپ و چندین بار تماس گرفتن با چند فردِ محترمِ قوی هیکل که گویا در مرخصیِ زندان بودند و می گفتند اصالتاً جرثقیل فروش هستند، یک نکته فهمیدیم.
این که یک مینی کرین فیلمبرداری دست دوم که امکاناتش تعریفی ندارد و تازه نیاز به تعویضِ موتور دارد، در بازارِ فعلیِ امروز حدودِ 8 میلیون آب می خورد.
شاید همین قیمت هاست که باعث می شود آدم ترجیح بدهد دوربینش را سرِ جارو ببندد. البته در این بین یک عدد کرین 2 میلیونی هم پیدا شد که کاملا از رده خارج شده بود.
پس سعی کنید تجهیزاتِ حساس و نسبتا گرانی مثلِ کرین فیلمبرداری را، از شرکت های فعالِ در این حوزه بخرید نه سایت های دست دوم فروشی. خوشبختانه با یک سرچِ ساده، طوماری از لیستِ این کمپانی های معتبر در مقابلتان ظاهر می شود.

یک نکته مینی کرینی

مینی کرین فیلمبرداری ، کرین فیلمبرداری ، بهترین کرین فیلمبرداری

مینی کرین های کابلی، معمولا ارتفاعشان تا 3 متر است. همین هم باعث می شود وزنشان پائین بیاید و اگر هم سه پایه قوی نداشته باشند، نتیجه کار خیلی بدتر از آن چه فکرش را می کنید از آب در می آید.
یعنی شما در نهایت، فقط چرخ هایی سراسر لرزش را ضبط می کنید. کلا این نکته را گفتیم تا حواستان باشد کمتر سمتِ نوعِ مینی های کابلی بروید.

امیداواریم خیلی زود بهترین فروشنده کرین در خاورمیانه به صورتِ کاملا ناگهانی در مقابلتان قرار بگیرد. چون شما اساتیدِ آینده صنعتِ فیلمبرداریِ ایران هستید و همیشه لایقِ استفاده از بهترین برند هایید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *