گیمبال دوربین ، بهترین گیمبال دوربین

کامل ترین مرجع آشنایی با استابلایزر دوربین

استابلایزر دوربین، بیشتر از آن چه فکرش را بکنید بر کیفیتِ کارِ شما اثر گذار است. البته این نامِ شناسنامه ای او است و در خانه گیمبال صدایش می کنند. Stabilizer، به معنای تثبیت کننده است. الحق هم که برازنده ترین اسم را برایش انتخاب کرده اند. می پرسید چرا؟ چون استابلایزر دوربین وظیفه اش این است که چرخشِ دوربین در دورِ یک محور را، در نرم ترین و بی لرزش ترین حالتِ ممکن فراهم کند. این وسیله طوری طراحی شده است که درونی ترین گیمبال دوربین، بدونِ کوچک ترین جنب و جوش، در ثباتِ کامل در جایش می ماند و تکان نمی خورد.

وقتی اجدادمان در ساخت استابلایزر پیشتاز می شوند!

واقعا گاهی فکر می کنم شاید دنیا در زمانِ باستان خیلی پیشرفته تر از زمانِ فعلی بوده است.
یک نمونه اش پیدا شدنِ تثبیت کننده های اشیاء یا همان گیمبال ها در آسیا است. آسیایی های کهن، برای ثابت نگه داشتنِ قطب نما در کشی هایشان، از یک وسیله که سه محور داشت و قطب نما را در درونی ترین محورش قرار می دادند استفاده می کردند.

بهترین گیمبال دوربین ، گیمبال دوربین عکاسی

این ها به قدری دقیق طراحی شده بودند که با سهمگین ترین طوفان ها هم، قطب نما از محورِ درونی اش جُم نمی خورد؛ در حقیقت اگر غیر از این بود هیچ دریاسالار و ناخدایی، زنده به مقصد نمی رسید چون از همان میانه راه، مسیرش را گم می کرد.
فیلو بیزانسِ یونانی هم یک جا دَواتی برای جوهرش ساخته بود که اگر از 8 جهت می چرخاندی، هیچ وقت جوهری که در درونی ترین دهانه قرار داشت، از جا دواتی به بیرون نمی ریخت.
حالا که فهمیدیم ما خیلی هم باهوش نیستیم و قبلا چنین وسیله ای اختراع شده بوده، بهتر است برویم سرِ اصلِ مطلب؛ یعنی گیمبال دوربین. 

چرا باید از گیمبال دوربین عکاسی استفاده کرد؟

هیچ تضمینی وجود ندارد که سوژه ای که درحالِ فیلم برداری از آن هستیم، همیشه در سرِ جایش مثلِ یک مجسمه باستید یا بنشیند. در موقعیت های مختلف، فیلمبردار مجبور است پا به پای سوژه حرکت کند، دنبالش بدَوَد، دورش بچرخد، با ماشین تعقیبش کند و ده ها کارِ دیگر که در شرایطِ غیرِ ثابت باید از پسش بر بیاید.
استابلایزر دوربین، کارش همین است که لرزش های زلزله واری که فیلمبردار با هر حرکتش به دوربین منتقل می کند را خنثی کند.
پس دیگر لازم نیست یک فیلمبردار، در حالی که دارد به اندازه حبه های انگور از پیشانی اش عرق می چکد و مدام اضطراب دارد که نکند نوکِ کفش هایش در فیلم بیوفتد و در جایی دستش بلرزد، حالش از کار و زندگیش بهم بخورد.

بهترین گیمبال دوربین ،

البته ممکن است فرض کنید خودِ دوربین های حرفه ای یا موبایل های هوشمند و پرچم دار، دارای بهترین گیمبال دوربین هستند.
اما حقیقت این است که دوربینِ شما هر چه قدر هم که بی نقص و گران باشد، باز هم نهایتاً بتواند لرزش های کوچک و کم اهمیتِ داخلِ دستگاه را کنترل کند. نه آن که مثلِ استابلایزر دوربین، بتواند از پسِ خنثی سازی لرزش به هنگام دویدن یا چرخیدن بر بیاید.

از کجا بفهمیم بهترین گیمبال دوربین کدام است؟

بهترین استابلایزر دوربین، با تعداد محور هایش مشخص می شود و صد البته با میزانِ بودجه و نیازِ شما. در بازار به صورت کلی دو نوع گیمبال دوربین وجود دارد. اولی الکتریکی که بیشتر محبوبیت دارند چون امکاناتشان زیادتر است.
اما چون نیاز به شارژ دارند ممکن است در وقتِ ضرورت دستمان را در پوستِ گردو بگذارند. دومی مکانیکی که بیشتر به دردِ مبتدی ها می خورد چون قابلیت های زیادی ندارد و  وقت هایی که نیاز به حرکتِ اتوماتیک دارد، محدودیت ایجاد می کند.
البته از لحاظِ اقتصادی، قیمتِ مقرون به صرفه تری دارد.

از لحاظِ فنی، لرزش گیر ها با تعدادِ محور هایشان شناخته می شوند که خود به دو نوع تقسیم می شوند. اولی سه محوره ها هستند که به عنوان بهترین گیمبال دوربین شناخته می شوند.
دلیلِ بهترین بودنشان هم از اسمش معلوم است؛ چون لرزش را از سه جهت در نطفه خفه می کنند (جلو و عقب / چپ و راست / بالا و پائین). دومی هم استابلایزر های دو محوره هستند که فقط جنبش های عمودی را تثبیت می کنند و قاعدتاً قیمتشان کمتر است.

4 مدل از بهترین استابلایزر ها برای دوربین های میرورلس و DSLR

DJI Ronin-S، کم نظیرِ هوشمند

اگر به دنبالِ یک استابلایزر دوربین 3 محوره هستید که بتواند حداقل تا 3 گیلوگرم وزنِ اضافه بر روی خود تحمل کند، این مدل از گیمبال های رونین را از قلم نیندازید.
فرقی نمی کند دوربینتان کانن، پاناسونیک، نیکون یا سونی باشد. در هر صورت این استابلازر قدرتِ سازگاری برای اتصال به هر کدام از این برند ها را دارد و همین ویژگی دوست داشتنی تر می کندش.
Ronin S در حالتِ عادی وزنِ چندانی ندارد اما چون بیشترِ اجزایِ تشکیل دهنده آن از فلز ساخته شده و از طرفی اگر بخواهید یک وزنِ مازادِ تقریبا 5/3  کیلویی هم به آن اضافه کنید، ممکن است در تایمِ طولانیِ کار کردن با آن، کمی خسته شوید.

البته اگر به کمکِ سه پایه، بسط دهنده آن را تثبیت کنید، چالشِ سنگینیِ آن تا میزانِ زیادی از بین می رود. اما در هر  صورت در بینِ دنیایِ هزار رنگِ استابلایزر دوربین، این مدل به علتِ قابلیتِ کنترل از راهِ دور با اَپِ رونین، 12 ساعت نگه داری شارژ، موتورِ قوی، سازگاری با شرایطِ آب و هوایی نامساعد به علتِ جنسِ مرغوبِ بدنه، راحتیِ اتصال و کیفیتِ بالا باعث می شود که او را در اولویتِ خرید قرار بدهند. جدید ترین قیمتِ این مدل از رونین ها، 18 میلیون تومان گزارش شده است.
( این طوری نگاه نکنید! هنوز از گیمبال دوربین DJI CP.ZM.000377 که 75 میلیون تومان است برایتان چیزی نگفتم!)

دی جی آی DJI RS 3 Gimbal Stabilizer

یک استابلایزر دوربین سه محوره همه فن حریف است. این مدل، دوربین را حتی بدونِ آینه هم می تواند نگه دارد.
در ضمن صفحه نمایشگرِ تمام رنگیِ 1.8 اینچی، یکی دیگر از خصلت های دلبرانه این مدل از دی جی آی ها هستند.
کلیدِ تصویریِ بلوتوثی دارد و قفلش به صورتِ اتوماتیک عمل می کند. به صورتِ خالص  12 ساعت شارژ در خودش نگه می دارد و قدرتِ تحمل یک وزنِ اضافه تا 3 کیلوگرم هم دارد.
تقریبا یک میلیون تومان از برندِ قبلی ارزان تر است و اگر همین امروز با یک بودجه 17 میلیون تومانی پا پیش بگذارید، حتما در خریدش موفق می شوید.

MOZA Mini-MX

اگر با دیدنِ این قیمت ها کمی از روزگار نا امیدش شده اید و فکر می کنید لزوما باید برای خرید یک گیمبال دوربین، بودجه بالا 10 میلیون تومان داشته باشید، سخت در اشتباهید!
این مدل از موزا ها، با قیمتِ 2 میلیون تومان هم در بازار فعلی و دی جی کالا قابلِ خرید هستند. به نسبتِ قیمتش، قابلیت های زیادی ارائه می دهد که حتما شگفت زده تان می کند.
اول از این که سه محوره است.
دوم این که به نسبتِ استابلایزر های نازک نارنجیِ 18 تومانی که تا الان نام بردیم، تا 20 ساعت نگه می دارد. قابلیتِ تاشو بودنش باعث می شود حملش به شدت آسان بشود و برای تحملِ وزنش در هنگامِ جا به جایی، عضوی در زیرِ شکمتان پاره نشود.
در انتهایِ مونوپادش سه پایه دارد و همین باعث می شود هر نوع گوشی همراهی به راحتی به آن متصل شود. تنظیمش هم به صورتِ دستی قابلِ انجام است هم به شکلِ اتوماتیک. در ضمن برای گرفتنِ عکس های تایم لپس یکی از شگفت انگیز ترین گزینه هاست.
اما در هر صورت باید بدانید که این مدل تنها قابلیتِ لرزشگیریِ دوربین های موبایل را دارد، نه دوربین های حرفه ایِ چندین و چند کیلویی.

DJI Ronin-MX 3-Axis Gimbal Stabilizer

از قیمتِ 31 میلیونیِ فعلی اش نترسید!
مطمئن باشید دقیقا همان قدر آش میخورید که دارید برای خریدش پول می دهید. البته اگر حرفه ای کار هستید و در فکرِ حملِ دوربین های میرورلس و DSLR هستید، باید بدانید که این مدل با وزنِ 2 کیلو گرمی اش یک دوربینِ سینمایی را هم به راحتی روی خودش حمل می کند(تقریبا یک وزنِ اضافه4.5 کیلویی را راحت تحمل می کند).
این سه محوره قدرتمند، بخاطر G-Force بودنش، یکی از بی صدا و سرّی ترین موتور های گیمبال در دنیا را دارد. هم با گیرنده و هم با فرستنده Lightbridge 2  از فاصله تقریبا 5 کیلومتری ارتباط میگیرد و فیلم ها و تصاویر را به صورتِ فول اچ دی و حتی لایو ارسال می کند. نکته آخر این که این مدل فقط در حالتِ دستی کار نمی کند.
برای گرفتنِ صحنه های اکشن یا اگر بخواهیم لطیف تر باشیم؛ برای گرفتنِ فیلم های عروسی، به راحتی روی اتومبیل هم نصب می شود. در ضمن برای اتصال روی کرین هم محدودیتی ندارد.

اگر شما بودید کدام یک از این گیمبال  ها را با توجه به بودجه و نیازتان فراهم میکردید؟ در هر حال، با اکستون استودیو و داستان های ناتماش همراه باشید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *