کارت حافظه دوربین ، کارت حافظه دوربین عکاسی

کارت حافظه دوربین شما اصل است یا تقلبی؟

کارت حافظه دوربین، دقیقا حکمِ مغزِ انسان را دارد. وقتی یک نفر به آلزایمر یا حواس پرتی مبتلا می شود، در یک زمانِ کم تمامِ خاطراتش از بین می رود. یعنی بعد از مدتی، هم حافظه بلند مدت و هم کوتاه مدتش، به صورتِ درد آوری، کدر و محو می شوند.
یک رم دوربین عکاسی تقلبی هم، دقیقا مثلِ مغزِ یک بیمارِ آلزایمری است که خاطراتِ کم و بی کیفیتی را در خودش نگه می دارد. حالا از کجا بفهمیم رمِ ما اصل است یا فیک؟ با کارآگاهانِ اکستون استودیو همراه شوید.

با کارت حافظه دوربین بیشتر آشنا شوید

کارت حافظه دوربین تابه حال آینده شغلی خیلی از عکاسان را مورد هدف قرار داده است. بحثِ ما کلا قرار است حولِ محورِ کارت حافظه دوربین عکاسی دیجیتال و گوشی بچرخد.
مموری کارت ها، تراشه هایی بسیار کوچک و ظریف و کم وزن اند که تقریبا به اندازه بندِ اولِ انگشتِ سبابه دست هستند. وظیفه کارت حافظه دوربین عکاسی و به صورتِ کلی تمام فلش ها، این است که اطلاعات را به صورتِ الکترونیکی و فشرده در خود ذخیره کنند.
حالا این اطلاعات می تواند عکس، فیلم، موزیک، یا سایرِ داکیومنت های دیگر باشد. اما به نظرتان چرا تا این حد، خریدِ یک مموری کارتِ اصل برای عکاسان و فیلمبردارن مهم است؟ واضح است!
ما هر کاری می کنیم تا اطلاعاتمان به صورتِ بی نقص و با کیفیت در یک فلش حفظ بشود.
حالا اگر مموری ما فضایِ محدودی داشته باشد و از آن بدتر یک کارتِ فیکِ از رده خارج و تهدیدی برای دیتا های ما باشد، قطعا استرسِ زیادی را تحمل می کنیم. در حقیقت ممکن است دارایی هایِ ارزشمندی را از دست بدهیم که هرگز قابلِ جبران نباشند.

از کجا بدانیم کارت حافظه دوربین تقلبی است؟

دو چیز پایان ندارد؛ اولی کهشان ها، دومی اجناسِ فیکِ چینی که چندسالی است از سر و کولمان بالا می روند.
وقتی ادعا می کنیم رم دوربین عکاسی حکمِ مغزِ دوربین را دارد یعنی داریم با زبانِ بی زبانی می گوئیم که فقط باید به خریدِ اصلش راضی باشید ولاغیر. حالا فیک ها چه ویژگی هایی دارند؟ ادامه را بخوانید:

قیمتِ فروشِ کارت حافظه دوربین ها

این سوپر مارکت هایی که هر طرفشان را که نگاه کنی در حالِ ارائه انواعِ خدماتِ اجتماعی هستند را دیده اید؟
یک سمتش تنقلات و حبوبات می فروشند، یک گوشه اش میوه فروشی و آن طرف تر قصابی است، اگر خوب بگردید یک نفر هم پشتِ صندوق ایستاده و دارد قطعاتِ کامپیوتری و الکترونیکی می فروشد.
نکته جالب این جا است که خیلی هم سعی می کنند تعاریفِ اغراق آمیزی از فضای کارت حافظه دوربین عکاسی بدهند.
یعنی فروشنده در حالی که رخِ عقاب گرفته به شما می گوید: (سه تا رمِ 2 ترابایتی بهت میدم 150 هزار تومن؛ بردار ببر که دیگه گیرت نمیاد همچین چیزی توی خاورمیانه).
پس فراموش نکنید که یکی از راه های تشخیصِ فیک بودنِ انواع کارت حافظه دوربین، محلِ خریداری و قیمتِ پائین است که نباید با دیدنش وسوسه شد. (دیگر لازم نیست که بگوئیم دورِ خریدِ لوازمِ الکتریکی و رمِ گوشی و دوربین را از بَر و بچه های زحمتکشِ مترو خط بکشید؟)

توجه به اعداد در رم دوربین عکاسی

بهترین کارت حافظه برای دوربین ، انواع کارت حافظه دوربین

ما فکر می کنیم هر چه عددی که برای حافظه، رویِ تراشه نوشته شده است بزرگ تر باشد، در نتیجه آن مموری کارت بیشتر به دردمان می خورد (معمولا به عکاسان پیشنهاد می شود چند مموری کارت با حافظه کم بخرند به جای آن که یک مموری با حافظه بالا بگیرند).
نکته این جاست که نباید فریبِ ارقامِ بزرگ را خورد. معمولا بهترین کارت حافظه برای دوربین آن میزانی که به صورتِ واقعی گنجایش دارد را می نویسد.
مثلا خیلی پیش می آید که شما یک مموریِ 64 گیگا بایتی برای دوربینتان می گیرید ولی بعدش متوجه می شوید که حدوداً 8 گیگا بایت حافظه دارد. راهکارش این است که قیمشش را با توجه به میزانِ حافظه اش بسنجید.
اگر دیدید جایی یک حافظه 32 گیگا بایتی را بر فرض250 هزار تومان می فروشد و جایی دیگر 64 گیگا بایتی را 100 هزار تومان، بدانید که قرار است بدجوری فیکِ بودنِ موردِ دوم در پاچه تان برود.
در ضمن یادتان نرود با بازار گرمی هایی مثلِ خریدِ فلش مموری با گنجایشِ ترابایتی فریب نخورید. چون اصلا مهندسانِ آی تی؛ تا به امروز موفق نشده اند کارتِ حافظه ای با این میزان گنجایش اختراع کنند! اگر این طور بود که دیگر اسمش را فلش مموری نمی گذاشتند و هارد صدایش می کردند.

چشمانِ یک لوگو، هرگز دروغ نمی گوید

دیگر کم کم نیاز است مَدارِ کارآگاهیتان را روشن کنید. برادارنِ دوست و همسایه ما در چین، هر روز بیشتر قله های اسکی رفتن و فیک بازی را فتح  می کنند. اما در برابرِ مردِ رند باید رند بود.
یکی از این رِند بازی ها این است که شرکت های از رده خارج و زیر زمینی، از جعبه های برند های معروف برای فریبِ مشتری استفاده می کنند. این یعنی حتی اگر قیمتِ یک مموری بالا هم باشد و در جای درستی به فروش برسد، باز هم ممکن است فریبِ برندِ روی جعبه اش را بخوریم. پس حسابی جیبمان خالی می شود.
برای این کار به اندازه، رنگ و گرافیکِ فونتِ لوگویی که روی جعبه و روی رم دوربین عکاسی است توجه کنید.
مموری های تقلبی معمولا چند حرف را پس و پیش می نویسند و رنگِ زنده و اصیلی ندارند. چون فقط سعی می کنند یک نمای کلی از برند اصل را روی خودشان ثبت کنند.

سنجشِ اصل بودنِ کارت حافظه دوربین با این راهکار ها

تا اینجا برایتان 3 موقعیتی که ممکن است در آن قرار بگیرید و در تله خریدِ مموریِ تقلبی بیوفتید را گفتیم. (قطعا لازم به ذکر نیست که بگوئیم اگر در عکسِ این شرایط قرار گرفتید یعنی مموریِ کارت شما به احتمالِ زیاد اصل است). اما در هر صورت چند ترفند هست که اگر دیگر کار از کارِ خریدتان گذشته، می توانید با آن عیارِ کارت حافظه دوربین عکاسی خود را بسنجید. مثلا:

اطلاعاتم سرِ جایش نیست!

بله؛ به همین راحتی. ولی یک مموری کارتِ اصل اگر سرش برود اجازه نمی دهد فایل های شما بپرند و از بین بروند.
در صورتی که نمونه های تقلبی چنین غیرتی ندارند. سرعتِ read  (خواندن؛ آن چیزی که عددش مگابایت بر ثانیه است و روی مموری نوشته می شود) و سرعتِwrite  (نوشتن؛ عددی که روی فلش کارت نیست و معمولا پشتِ جعبه و کاتولوگ است) در بهترین کارت حافظه دوربین، به صورتِ نرمال و منطقی بالاست.
رایت در افزایش سرعت فریم های فیلم و عکاسی پیاپی موثر است و read  در سرعتِ پلی شدنِ آن دیتا در دستگاهتان اثر می گذارد. هر چقدر که این دو فاکتور قوی تر باشند، شما هرگز شاهدِ پریدن و از بین رفتنِ اطلاعاتتان از روی کارت حافظه نخواهید بود.
 پس چنانچه دیدید بعد از چند روز استفاده، هیچ فایلی در درونِ مموری کارتتان نیست، فقط ذهنتان به سمتِ فیک بودن برود نه سوختن و از لحاظِ فنی خراب شدنِ مموری.

با تست در برنامه از اصل بودن مطمئن شوید

یکی از راه های محک زدنِ اصالتِ کارت حافظه دوربین، استفاده از یک نرم افزارِ تخصصی است که برای این کار ساخته شده است.
 اماااااااااااااااا نکته این جاست که اگر اطلاعاتی در مموری دارید، قبل از استفاده از این برنامه حتما بکاپ بگیرید.
چون اغلب بعد از این که نتیجه اصل یا تقلبی بودن را اعلام کرد، تمامِ اطلاعاتِ شما را پاک و مموری را فرمت می کند. (الفِ اما را زیاد کشیدیم تا توجهتان به این بخشِ جلب بشود)

نرم افزار FakeFlashTest به شما کمک می کند تا از اصالتِ ظرفیتِ مموری کارت خود مطمن شوید.
هرچند لزوما وقتی یک کارت حافظه دقیقا به اندازه همان 128 گیگابایتی که می گوید گنجایش داشته باشد، باز هم نمی توان مطئن بود که برندش اصل است.
چون این فقط یکی از فاکتور های تقلبی نبودن است و ویژگی اصلی که باعث می شود فرقِ بینِ کارت حافظه تقلبی و واقعی مشخص شود، ایمن نگهداشتن اطلاعات و نپریدنِ آن از مموری است.
اما در هر صورت راهِ خوبی است که اگر این عدد بر خلافِ عددِ روی تراشه بود، به راحتی کارت حافظه را ببرید روی میزِ فروشنده پرتاب کنید.
نکته: در این برنامه اگر نوتیفِ passed به نمایش درآمد، یعنی گنجایشِ حافظه مشکلی ندارد و با عددِ رویِ مموری کارت هم خوانی دارد.

سرعتِ write را بررسی کنید

گفتیم که سرعتِ write چیزی نیست که راحت پیدایش کرد.
رایت اسپید همان خطِ سبزِ پر رنگی است که موج های کوچک و بزرگ دارد و در زمانِ انتقالِ فایل های حجیم به کامپیوتر، دقیق تر قابلِ بررسی است.
حالا برای آن که اصل بودنِ کارت حافظه را از این راه محک بزنید، باید ببینید امواجش چقدر نوسان دارد. کارت حافظه دوربین که اصل باشد، خطِ اسپید رایتش هم موج و بالا و پائینِ کمی دارد.
مثلا تصویرِ دوم یکی از نشانه های کارت حافظه دوربین تقلبی است چرا که ضربانش خیلی نامرتب و مواج است.

و در آخر این مقاله امیداواریم همیشه فروشندگانِ باوجدان سرِ راحتان قرار بگیرند تا در تله خریدِ اجناسِ فیک نیوفتید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *