بهترین میکروفون استودیویی و انتخابِ آن از میانِ صد ها برند و درجه کیفیِ متفاوت، قطعا نمی تواند کارِ راحتی باشد. در ضمن اگر بخواهیم فاکتورِ مقرون به صرفه بودن و میزانِ بودجه موردِ نیاز برای خریداری اش هم به قضیه اضافه کنیم، دیگر حسابی واردِ یک چالشِ تمام عیار شده ایم که فقط یک کاتالوگِ راهنما می تواند به دادمان برسد.
البته این همه تنوع و گوناگونی در دسته بندی انواعِ میکروفون ها با توجه به تاریخِ اختراعِ این وسیله، کاملا طبیعی است. از سالِ 1876 که امیل براینر، اولین میکروفونِ دنیا را ساخت که در ابتدا صرفاً برای استفاده در تلفن و فرستندگیِ صدا از آن استفاده می شد، تا امروز قابلیت های زیادی به این تکنولوژی اضافه شده است تا نتیجه نهایی را بی نقص تر کند و البته کارِ ما را برای انتخابِ بهترین میکروفون استودیویی و حتی خرید میکروفون برای تولید محتوا سخت تر کند.
بهترین میکروفون برای دوربین را از کجا پیدا کنیم؟
به صورتِ کلی ما دو نوع دستگاهِ تقویت و ضبط کننده صدا داریم که اولی خازنی و دومی دینامیکی است.
اما میکروفون ها بنا بر نحوه کاربردشان به دسته های مختلف تقسیم می شوند از جمله: یقیه ای که در برنامه های تلویزیونی زنده به شدت کاربرد دارند و اگر به دنبالِ خرید میکروفون برای تولید محتوا هستید ما حتما این نوع را به شما پیشنهاد می کنیم، میکروفون های لارنگوفون که حس گر های قوی دارد و بر روی گلو قرار می گیرد با ارتعاش از حنجره را به صدا تبدیل می کند و بیشتر برای خلبانانِ جنگی کاربرد دارد و در نهایت هم انواعِ مختلفِ میکروفون بیسیم فیلمبرداری، استودیویی و کنفرانسی.
آزمون و خطا و راستی آزماییِ بهترین میکروفون برای دوربین یا تولید محتوا هم قضیه مفصلی دارد که شاید در ابتدا فکر کنید باید حتما در این زمینه متخصص باشید اما اگر بتوانید به هنگامِ خریدِ این وسیله حساس به صورتِ حضوری به فروشنده های لوازمِ صوتی و تصویری مراجعه کنید و ریسکِ آنلاین بودن خریدِ لوازمِ الکتریکی را کمتر کنید، بهتر است.
با بهترین میکروفون استودیویی ارزان آشنا شوید!
Miktek PM10
این مدل از میکروفون های میک تک را در دسته وفاداران به بهترین میکروفون استودیویی قرار می دهند چون نسبت به کیفیت و استحکامش، قیمتِ اقتصادی و معقولی هم دارد. در واقع آن قدر کار درست است که حتی در اجرا های لایوِ بر روی صحنه هم بدونِ کم و کاستی نقشِ یک رکوردرِ بی نقص را بازی می کند. قدرت و کیفیتِ این مدل از میکروفون های میک تک زمانی مشخص می شود که به هنگامِ ضبط در استودیو از ساز های کوبه ای مثلِ درام یا طبل استفاده کنید.
Audio-Technica ATM450
این برند هم جزء مدل هایی است که دستِ شما را برای راحت تر انتخاب کردنِ بهترین میکروفون استودیویی باز می گذارد. کامل ترین توصیف برای این مدل از ضبط کننده های صدا همین است که بگوئیم؛ مرگ ندارد! قطعا ضبطِ جزئیات صدا به خاطرِ دریافتِ قویِ سیگنال های صوتی در این نوع از میکروفون های تکنیکا، و همچنین سنسورِ لرزشگیرش برای ضبطِ صدای های کوبشی و ساز های زهی در کنارِ فاکتورِ قیمتِ منطقی، از جمله دلایلِ محبوبیتِ Audio-Technica ATM450 است هر چند که در گروهِ بهترین میکروفون برای دوربین محسوب نمی شود چرا که آناتومیِ مهندسی اش برای این کار طراحی نشده است.
sE Electronics X1
احتمالا به نظر می رسد چون این مدل از میکروفون نسبت به دو موردِ قبلی گران تر است پس در نتیجه نباید در لیستِ ارزان ترین میکروفون برای تولید محتوا یا وکالِ موسیقی قرار بگیرد؛ اما به شما اطمینان می دهیم sE Electronics X1 انتظاری ماورایِ یک بهترین میکروفون استودیویی را به نسبتِ امکانات، حساسیت و ظرافتِ رکوردِ صدا برای شما رفع می کند طوری که خواننده ها به راحتی می توانند از فیلترِ بالاگذرِ صد هرتزی اش برای افزایشِ شفافیت و وضوحِ صدا استفاده کنند و به هنگامِ تغییر گام و تحریر زدن، بی نقص ترین ارتعاش را به گوشِ مخاطب برسانند.
این میکروفون از محبوب ترین مدل های ضبط کننده صدا در میانِ یوتبر ها، استریمر ها و حتی گیمیر ها است و به و صورتِ کلی اگر حتی یک بار هم قصدِ تحریر زدن ندارید و فقط به دنبالِ خریدِ میکروفون برای تولید محتوا هستید، باز هم می توانید از این مدل استفاده کنید.
چند پیشنهاد جهتِ انتخاب بهترین میکروفون برای دوربین
احتمالا این بخش برای کسانی که فقط قصدِ ضبطِ صدا را ندارند و می خواهند به شکلِ ترکیبی محتوایِ صوتی تصویری درست کنند به شدت کاربردی است. خوشبختانه رکورد صدا برای دوربین فیلمبرداری هم مثلِ میکروفون های استودیویی انواعِ برند ها و قیمت های متنوع را دارد و دستِ ما را برای انتخاب باز می گذارد از جمله:
Super Cardioid
اگر قصد دارید نهایتِ قدرتِ صدای ضبط شده تان را در پشتِ دوربین بشنوید، ما به شما با اطمینان این مدل از میکروفون های کاردیود را معرفی می کنیم. از جمله ویژگی های این رکوردرِ، قابلیتِ کاهشِ چشم گیرِ نویز های محیط است و صدا هایی که ممکن است در هنگامِ ضبط با گوشِ شما حس نشود اما در ویس بیوفتد و کار را خراب کند، از ریشه حذف می شوند.
Rode Stereo VideoMic X
از محبوب ترین میکروفون دوربین کانن محسوب می شود و با گستره دینامیکی 131 دسیبلی و بیشینه خروجی 143 دسیبلی اش، می تواند با نتیجه نهایی، حسابی حیرت زده تان بکند.
Rode Wireless GO II Single
اگر به دنبالِ پر قدرت ترین میکروفون دوربین سونی می گردید، ما بی برو برگرد این مدل را به شما پیشنهاد می دهیم. رُد های بی سیم، قابلیتِ این را دارند که 24 ساعت صدا را به حالتِ فشرده و ام پی تری ضبط کنند و در حالتِ غیر فشرده هم تا هفت ساعت برای خدمت رسانی به شما آماده هستند. بُردِ دویست متری دارند و پتانسیلِ اتصالش به میکروفون های یقه ای یکی دیگر از دلایلی است که باعث می شود قیمتِ 5 میلیونی اش کمتر در نگاهتان اذیت کننده به نظر برسد و نخواهید کیفیت را قربانیِ بودجه بندی های محدود بکنید. قطعا سونی آن قدر مارکتینگِ قوی و اثبات شده ای دارد که بتواند نیاز های شما از بهترین میکروفون های فیلمبرداری را با این مدلِ ارائه شده از رکوردر های صدایش رفع و رجوع کند.
نکته مهم: و اما پیشنهاد ویژه ما برای شما که می خواهید حسابی خودتان را در خرج بیندازید و برای گوش مخاطبتان ارزش قائل هستید میکروفون های Sennheiser هستند.
مثلِ همیشه بی نهایت سپاسگزاریم که این مقاله را هم تا انتها مطالعه کردید و اگر شما هم از میکروفون خاصی استفاده می کنید که از آن راضی هستید، در قسمتِ کامنت ها با تیمِ اکستون استودیو به اشتراک بگذارید.